Kızıltepe-Artuklu arasındaki tali yollar yapılmayı bekliyor!

Mardin’i Kızıltepe ilçesine bağlayan karayoluna iki yanında bulunan ve bir türlü yapılamayan tali yolların bozuk olması, araç sürücüleri ile vatandaşların tepkisini çekiyor.

Gündem 6.05.2023 06:43:00 0
Kızıltepe-Artuklu arasındaki tali yollar yapılmayı bekliyor!

Özellikle Cihanpol Kavşağı başta olmak üzere Kızıltepe-Artuklu ilçeleri arasında bulunan karayolunun iki tarafında bulunan tali yoldaki trafiğin yoğun olmasına rağmen yetkili kurumların ilgisiz kalınmasına tepki gösteren vatandaşlar, yolun biran önce yapılmasını istediler.

Çalışmaları devam eden güney alternatif çevre yolu projesi kapsamına alınan iki taraflı tali yolların yapılmasına henüz başlanmaması trafik yoğunluğunun artmasına neden olurken yolu kullanmak zorunda kalan araçları ise yıpratmasına ve arızalara sebep olurken çevrede bulunan işyerleri ve mesken sahiplerini de toz içinde bırakıyor.

Karayolları kayıtlarında D 950. Cadde olarak görünen yol önemli bir taşıma kapasitesine sahip olan Mardin, Şırnak ve Batman’ı Şanlıurfa arasında ulaşımı sağlayan iki alternatiften biri olan yolun yan tarafında kalan tali yolların bozuk ve altyapısının tamamen tahrip olması milli servetin de kaybı olarak değerlendiriliyor. Yolu her gün kullanan şoförler, yetkili kurumlara çağrı yaparak bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Tali yolların bozuk olmasından kaynaklı bu yolu kullanmak istemeyen araçların aynı zamanda yolda trafik oluşmasına da vesile olduğunu anlatan sürücüler, araçlarının durmadan hasar gördüğünü ifade ederek, “Trafikten kaynaklı yazın toz içinde kalıyoruz. Buradaki tüm esnaflar da mağdur oluyor. Kışın çamur yazın tozdan nefes alamıyorlar. Burası çok önemli bir yol ancak içler acısı hali aynı zamanda utandırıcı. Her gün ilçe kaymakamının kullandığı bir yol ama ne yazık ki bu halde. Buradan geçen araçlara da alt takım dayanmıyor. Ekmek teknemiz olan bu araçlar milli servet. Lütfen yetkililere sesleniyorum, bu yola bir çare bulup bir an önce yapılmasını sağlasınlar. Karayollarına bağlı bütün tali yolları kötü durumda. Yolumuzun bir an önce iyileştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.