?Kızıltepe Belediyesinden ağaç sökme ve dikme makinesi

?Kızıltepe Belediyesi, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması için ağaç sökme ve dikme makinesi getirdi.

17.11.2018 08:53:14 0
?Kızıltepe Belediyesinden ağaç sökme ve dikme makinesi

Kızıltepe Belediyesi, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması için ağaç sökme ve dikme makinesi getirdi. Kızıltepe Belediyesi ağaç sökme ve dikme makinesi ile ağaçlar, kesilmeden, sökülüp, başka bir yere dikilebilecek.

Konuyla ilgili Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Araç filomuza kattığımız ağaç sökme ve dikme makinesi ile ilçedeki tek bir ağaç bile kesilmeden, toprağıyla birlikte sökülüp, başka bir yere dikilebilecek. Böylelikle hem ağaç kesmenin önüne geçilebilinecek hem de ağaçlar zarar görmeden yeniden değerlendirilebilecek. Toprağıyla birlikte ağaçlar değerlendirilip yeşil alanlar korunup, yeşil alan bölgelerinin sayısı da artacaktır."

Açıklamanın devamında, "Ağaç sökme ve dikme makinesi ile ilk olarak Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığının orada bulunan su kulesinin yanındaki ağaç kaldırılarak, Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi´nin bahçesine dikildi. Bu işlem sırasında ağaç herhangi bir zarara uğramadan dikileceği yere götürülerek dikimi gerçekleştirildi. Ağaç sökme ve dikme makinesi ile artık parkları yeşillendirirken fidan dikimi yerine büyük ağaçları da dikebilecek. Böylelikle vatandaşlar parklara gittiğinde bu ağaçların gölgelerinden faydalanabilecekler." denildi./resimler/2018-11/17/0854159372364.jpg