Kızıltepe de Zırhı Aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bu akşam iftar saatinden sonra saat 20.50 sıralarında meydana gelen patlamada 3 vatandaşın yaralandığı belirtildi

4.07.2016 11:40:45 0
Kızıltepe de Zırhı Aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi

Mardin Kızıltepe ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında patlama oldu Zırhlı araçta hasar olmazken patlamada 3 sivil yaralandı.

 

Kızıltepe ilçesi Koçhisar mahallesinde bu akşam iftarın hemen ardından saat 21.45 sıralarında yaşanan şiddetli patlamada biri hamile kadın olmak üzere 3 sivilin yaralandığı öğrenildi.

 

Edinilen bilgilere göre ilçe merkezinde bulunan Koçhisar mahallesinde bulunan ve daha önce çöp rampası olarak kullanılmasından dolayı çöp köprüsü olarak bilinen Akıncı köprüsünde iftardan 1 saat sonra Polis zırhlı aracının geçişi sırasında ilçenin bir çok yerinden duyulan şiddetli bir patlama yaşandı. Zırhlı aracın geçişinden sonra yaşanan patlamada araç patlamadan etkilenmezken olay esnasında 5 aylık hamile olan Sidar Çam Uğur (18),  Şehmus Kalkan (37) ve Hayri Uğur (30) adlarındaki 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi. Olayda çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camlarınınında patlamanın etkisi ile kırıldığı görüldü.

 

Olayın ardından çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edilirken polis çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Olayla yaralanan 3 kişi ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınırken sağlık durumlarının iyi olduğu ve olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlandığı açıklandı.