Kızıltepe Engelililer Gücü lig yoluna devam ediyor.

Kızıltepe Engelliler gücü ligde başarılı bir şekilde devam ediyor

Spor 23.11.2016 09:20:02 0
Kızıltepe Engelililer Gücü lig yoluna devam ediyor.

Her engellinin yapabileceği bir spor branşını yapabileceğini göz önünde kulübü kurduklarını belirten kulüp başkan Yusuf Taşkın, ?2011 yılında Kızıltepe engelliler gücü spor kulübü derneğini kurduk. Tekerlekli sandalye Basketbol branşında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna başvuruda bulunarak 5 yıl bölgesel liginde mücadele ettik. Kulübümüzü kurarken sadece bedensel engellileri değil. Her engellinin yapabileceği bir spor branşını yapabileceğini göz önünde bulundurarak Görme Engelliler, Zihinsel Engelliler Ve İşitme Engellilerimizi de sporla buluşturmak istedik. Ancak imkan ve sıkıntılarla birlikte sadece Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını Kurabildik. Daha çok imkan verilirse, tüm engellilerimizi sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Bedensel Engelliler U19 Türkiye Genç Milli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının Seçmelerine Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda sporcu gönderdik. Milli takımda oynayan sporcumuz oldu. Spor Kulübümüz Her ne kadar Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü ise Mardin ili ve tüm ilçelerden de sporcu katılımını sağlamaya çalışıyoruz? dedi.

?Kızıltepe engelliler gücüne destek olan tüm yetkilere teşekkür ederiz?

Kulüp başarılarını anımsatan Kulüp Başkanı Taşkın, ?5 sezon bölgesel liginde mücadele etikten sonra kısa bir zaman içerisine başarı göstererek play-off´lara katıldık. Mersin´de yapılan play-off maçlarından sonra 2.lige çıkma başarısını gösterebildik.2016-2017 garanti tekerlekli sandalye basketbol 2.ligi geçen 3.hafta sonunda 4 puanla 12 takım arasında 8.sırada bulunmaktayız. Sponsor bulamadığımız için ilk hedefimiz şu an bulunduğumuz 2.ligde tutunmak. Kızıltepe engelliler gücü spor kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı evimizde Samsun Medikal Park Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü ile Pazar günü dostluk havasında oynadığımız maçta 35-49 yenildik. Lige başlamadan önce maddi destekte bulunan Mardin valimiz sayın Mustafa Yaman´a, desteklerinden dolayı Mardin il gençlik ve spor hizmetleri müdürü sayın Hadi Çomaktekin´e, kulübümüze vermiş olduğu destek ve yardımlarından dolayı Kızıltepe kaymakamı sayın Ali Gündoğan´a, desteklerinden dolayı Kızıltepe ilçe gençlik ve spor müdürü sayın Mahmut Akdağ´a, Aydın deplasmanında takımımızın konaklamasını karşılayan Aydın valisi sayın Ömer Faruk Koçak´a, kendi evimizde 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü ile oynadığımız maçtan sonra her iki takımın sporcularını hububat ticaret merkezinde ağırlayıp yemek veren Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı sayın Mehmet Şerif Öter´e, Pazar günü kendi evimizde, Samsun Medikal Park Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü ile oynadığımız maçtan sonra her iki takımın sporcularını ağırlayıp yemek veren Kızıltepe ticaret odası başkanı sayın hacı Mahmut Dündar´a ve Genel Sekreteri sayın Ahmet Aslan´a ve 2 hafta kendi evimizde oynadığımız müsabakalarda bizi yalnız bırakmayan çok değerli taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Taşkın, 4 Aralık 2016 Pazar günü Kızıltepe Atatürk kapalı spor salonunda saat 11.00´da Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü (Samsun) ile oynayacağımız müsabakaya tüm Mardin ve ilçe halklarını davet ettiğini söyledi.

5 Sezon Bölgesel liginde Başarıları

1. 2011-2012 sezonunda 6 takım arasından 5.lik

2. 2012-2013 sezonunda 7 takım arasından 4.lük

3. 2013-2014 sezonunda 8 takım arasından 7.lik

4. 2014-2015 sezonunda 7 takım arasından 2.lik

5.2015-2016 Sezonunda 6 takım arasından 2.lik

5 sezon boyunca Bölgesel liglerde karşılaştıkları takımlar.

Osmaniye 7 Ocak Engelliler. Düziçi Engelliler. Malatya kent Konseyi Engelliler. Diyarbakır büyükşehir engeliler. Diyarbakır Engelliler. Siverek Engelliler. Ceylanpınarengelliler. GaziantepEngelliler. Batmanengelliler. vanengelliler. Muş sevgi engelliler. Hakkâri sümbül engelliler. Yüksekova engelliler. Batman Yaşam Boyu engelliler.

Antalya da Play-off ta Karşılaşılan Takımlar:

Van Engelliler. Antalya Engelliler. Buca Engelliler. Aydın engelliler. Keçiören güçlü eller engeliler.

Mersin´de Play-off ta karşılaştığımız takımlar

Osmaniye 7 Ocak Engelliler. Düziçi Engelliler, Türev Engelliler, Samsun Medikal park Engelliler.

2.lig Takımları

1-Aksaray Belediye Spor Kulübü

2-Amedspor (Diyarbakır)

3-Aydın Engelliler Spor Kulübü

4-Bursa Ozmangazi Belediyespor

5- Çanakkale Boğazgücü Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü

6-Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü (Samsun)

7-Engelsiz Gaziantep

8-Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü (Mardin)

9-Samsun Medikal Park Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü

10- TÜREV Engelliler Spor Kulübü (İstanbul)

11-Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü

12-7 Ocak Engelliler Spor Kulübü (Osmaniye)