Kızıltepe Gençlik Merkezi´nden büyük başarı

Kızıltepe Gençlik Merkezi yaptığı faaliyetlerle 2017´de olduğu gibi 2018´de de ayın en iyisi seçildi.

Yaşam 25.01.2019 10:18:57 0
Kızıltepe Gençlik Merkezi´nden büyük başarı

SELMAN GÜNEŞ

Ayın Gençlik Merkezi Mardin Kızıltepe Gençlik Merkezi Oldu. Türkiye genelindeki 287 Gençlik Merkezleri arasında Aralık ayının Gençlik Merkezi olarak Mardin Kızıltepe Gençlik Merkezi seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Ayın Gençlik Merkezi" uygulamasında aylık üye sayısı, faaliyetlere katılım sayısı, STK´lar ile yapılan ortak proje sayısı ve sosyal medya üzerinden ulaşılan kişi sayısı gibi yapılan değerlendirmeler sonucunda Mardin Kızıltepe Gençlik Merkezi ayın Gençlik Merkezi seçildi. 11 bin üyesi olan Kızıltepe´deki merkez özellikle ücra köşelerdeki gençlere kucak açmış durumda. Merkezde müzik, resim, spor gibi onlarca atölye de gençler hem yeteneklerini keşfediyor hem de hoşça vakit geçiriyor.

Mardin İl Koordinatörü ve Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Ümran Tekin, ikinci kez ayın gençlik merkezi seçilmelerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tekin,?Gençlik merkezimizde 9 atölyemiz, kütüphanemiz, spor salonumuz var. Bu atölyelerimizde müzik, bilgisayar, zeka oyunları, ebru sanatı gibi  atölyelerimiz bulunuyor burada gençlerimiz gelip eğitim görüyor. Hedefimiz sadece çocukların buraya gelmesi değil, memleketleri ve aileleri için birer iyi birey olmaları. 2017 yılı Ekim ayında da ayın gençlik merkezi seçildik. 288 gençlik merkezi arasında yine 2018 Aralık ayında da en iyi gençlik merkezi seçildik. Bu iş bir ekip işi öğretmenlerimiz, liderlerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir ekibiz. Kızıltepe´nin gençleri ile büyük bir potansiyeli var. ? dedi.

2018 yılı içerisinde bir çok proje gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tekin, ?İyilik ağacı, kitap okuma projesi, 10 parmağımda 10 marifet gibi bir çok projeyi faaliyete geçirdik ve bütün bu projelerimizin ana noktası gençlerimiz oldu.? diye konuştu.

Merkeze gelen öğrenciler de güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek eğitmenlerinden memnun olduklarını söylediler.