Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkının Açılışı Yapıldı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı, düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Politika 4.08.2018 17:29:05 0
Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkının Açılışı Yapıldı

Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkının Açılışı Yapıldı
 

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı, düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmit Belediyesi tarafından Aşiti Mahallesi TOKİ bölgesinde 16 dönüm arazi üzerinde yapılan Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı´nın resmi açılışı, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş´ın birlikte kestiği kurdele ile yapıldı.

 

Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Mardin Valisi-Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, ?Hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem de İzmit Belediye başkanımız Nevzat Doğan´ı Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimler için bizi görevlendirmesinden sonra hep yanımızda hissettik. Bir buçuk yıllık ortak çalışma desteklerinden sonra bugün de yapmış oldukları yatırımların açılışına geldiler. İzmit Belediye başkanımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza ve milletvekillerine teşekkür ediyorum.? Açıklamasında bulundu.

 

Mardin´de, Kızıltepe´de olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek sözlerine başlayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise her geldiklerinde Mardin´i ve Kızıltepe´yi daha güzel görmeye başladıklarını ve desteklerinin süreceğini söyleyen Doğan, ?İzmitlilerden Kızıltepelilere selam getirdim. İzmit demek Kızıltepe demek, Kızıltepe demek İzmit demektir. Mardin demek Kocaeli demek, Kocaeli demek Mardin demektir. Biz hep birlikte mutlu olabiliriz. Buradaki çocuklarımız böyle güzel parklarda, mesire alanlarında, gençlik merkezlerinde, okullarda, camilerde, mutlu olursa bizde mutlu oluyoruz. Başta Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle başlatılan bu çalışmaların bizlerde kayyum danışmanlığı olarak destek veriyoruz. Çok heyecan dolu bir birliktelik yaşıyoruz. Batıda ne varsa burada da var. İzmit´te ne varsa Kızıltepe´de de var.? şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşan Kızıltepe Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Kaymakam Ahmet Odabaş da, Kızıltepe Kaymakamlığına başlamasıyla birlikte Belediye´ye Başkan Vekili olarak atandığına dikkat çekerek, ?Belediye başkan vekili olarak başladıktan sonra İzmit Belediye Başkanımız sayın Nevzat Doğan´ın danışman olarak görevlendirilmesiyle beraber bize hem maddi hem manevi anlamda çok büyük desteklerde bulundu. Bugün bunların semerelerini hep birlikte görüyoruz. Kendi adıma ve Kızıltepe halkı adına, hem kendilerine hem de belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.? dedi.

 

İzmit Belediyesi tarafından yapılan Dostluk Parkında 320 metre yürüyüş yolu, 320 metre bisiklet yolu, toplam 280 metrekare 2 adet oyun alanı, 100 metrekare kondisyon alanı, 630 metrekare piknik alanı ve pergolalı açık dinlenme alanları bulunuyor. Aynı zamanda yeşil alanlara süs eriği, oya ve akasya ağaçları dikildiği park çevrede ikamet eden vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılandı.

 

Mardin valisi ve iki ilçe protokolünün katılımı ile İzmit Belediyesi tarafından yapılan Dostluk parkının açılışı yapan heyet daha sonra ilçe girişinde yaptırılan Yükselen ay-yıldız anıtında inceleme yaparak Tepebaşı Mahallesi Mehmet Sincar parkında bulunan Belediye Gençlik merkezine geçti.

 

Burada incelemelerde bulunan heyet öğrenciler ile sohbet ederken, İzmit Belediye Başkanı Dr Nevzat Doğan Gençlik merkezinde bulunan öğrenci ve kursiyerlere İzmit gençlerinin selamını getirdiğini kendilerine ileterek, Gençlik merkezini çok beğendiğini söyledi. Konuk heyetinde yer aldığı Protokol heyeti ve yetkililer Gençlik merkezi ziyaretinden sonra Mezopotamya Mahallesinde yapılmakta olan kapalı semt pazarı ve aynı Mahallede bulunan Kadın merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunup buradan faydalanan kadın ve gençlerle sohbet ettiler. Gençlerin Konuk Belediye başkanı Doğan´a yönelik tezahüratları üzerine yanlarına giden Doğan kendilerine İzmit kampı sözü verdi.