Kızıltepe muhtarlardan kan bağışına destek

Türk Kızılay´ın, kan bağışının düşmesi nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine yaptığı kan verme çağrısına bir çok STK ve kurum ve vatandaşlardan destek sürüyor.

Sağlık 31.05.2020 12:23:29 0
Kızıltepe muhtarlardan kan bağışına destek

Kızıltepe ilçesinde her kesimden kan bağışında bulunmak için Türk Kızılay noktasına gelen bağışçılar arasında yer alan Merkez ve kırsal mahalle muhtarları da yerini alarak kampanyaya destek verdi.

Korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkılmaması yönünde yapılan uyarı ve kısıtlamalar nedeniyle bu süre zarfında kan stoklarının azalması üzerine Türk Kızılay yönetiminin insan hayatı için önem taşıyan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik yaptığı çağrı üzerine, Ülke genelinde başlatılan kan verme kampanyaları kapsamında Ramazan ayında son bölümünde Mardin merkez Artuklu ilçesinde kan bağışı kabul eden Türk Kızılay Mardin şubesi Bayram sonrası başlattığı ilçelerde kan toplama proğramı kapsamında Kızıltepe ilçesinde 30 Mayıs Cumartesi ile 31 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet meydanında başlattığı kan bağışı çağrısına Sivil Toplum Örgütleri temsilci ve üyeleri, Siyasi parti temsilci ve üyeleri, Basın mensupları ve aralarında itfaiye ekibinin de bulundu bir çok Kamu kurum ve kuruşlarıyla birlikte vatandaşlar kan bağışında bulunmaya başladı.

Kızıltepe ilçesinde görev yapan merkez ve kırsal mahalle muhtarları da kan bağışı kampanyasına destek olmak üzeri bir kısmı ilk gün kan bağışında bulunurken bir kısmının da yarın bağışta bulunacağını açıklayan Kızıltepe Muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran, İnsan hayatı için önem taşıyan böyle bir hayırlı kampanyada yer alarak destek verdiklerini belirtti.

Türk Kızılay Kızıltepe şube başkanı Mehmet Timurağaoğlu, STK´ler başta olmak üzere siyasi parti, basın mensupları ve gönüllü olarak kampanyaya destek çıkan kan bağışında bulunan tüm bağışçılara teşekkür ederek, ?Hepimizin ihtiyaç duyabileceği ve hayat kurtaran kan bağışına herkesin kan bağışında bulunanlar gibi duyarlılık göstermesini bekliyoruz.? Dedi.