Kızıltepe Özel Halk Otobüsçüleri Derneğinden kaza açıklaması

Kızıltepe Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Zeynelabidin İncesu yaşanan trafik kazasında kızlarını kaybeden ailelerin yanında olduklarını söyledi.

Gündem 24.01.2019 08:12:58 0
Kızıltepe Özel Halk Otobüsçüleri Derneğinden kaza açıklaması

HABER MERKEZİ

Kızıltepe´de geçen gün yaşanan trafik kazasında iki kişinin ölümüne sebep olan özel Halk otobüsü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan  Kızıltepe Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Zeynelabidin İncesu, araç ile ilgili gerekli işlemleri uygulamaya koyacaklarını belirterek iki aileye başsağlığı dileyip her konuda yanlarında ve destekçileri olacaklarını belirtti.

 

Bilgi kirliliğini önlemek için açıklama yapma gereğini duyduğunu vurgulayan Başkan İncesu, ?Öncelikle iki kişinin vefatı nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduğumun ve dernek olarak toplu taşıma faaliyetinde halka hizmet eden herkes adına her iki gencimize Allahtan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Bazı bilgi kirliliğin önüne geçmek adına da kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama yapmak istiyorum; Şöyle ki Kızıltepe özel halk otobüsleri derneği olarak dernek bünyesinde çalışan araçların Mardin büyükşehir belediyesi tarafından belirlenen güzergah dışında ve yine belirlenen çalışma saatleri dışında herhangi bir yolcu taşıma faaliyetinde bulunmamız yasaktır. Asla ve asla da öyle bir eylem içine girilmemiştir.? dedi.

 

İncesu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Her ne kadar kazaya karışan araç dernek bünyesinde çalışan bir araç ise de çalışma saatleri dışında yolcu taşıma faaliyetini tamamlandıktan sonra ve yine çalışma güzergahı içinde olmayan, yine asil aracı kullanan şahsın bu aracı başka birisine vermesi akabinde meydana gelen bu kazada ne yazık ki iki kişinin vefatına sebep olmuş, ancak olay bireysel bir hatanın ve ihmalin sonucudur. Derneğin bu davranışı tasvip etmesi mümkün olmadığı gibi gerek yasal ve gerek cezai olarak sorumluların hak ettikleri cezaları alması adına Kızıltepe Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı olarak ben de gerek emniyete gerekse mağdur aileye gerekli yardımlar da bulunmaya da devam edeceğim.?

 

Dernek yönetimi ve üyeleri olarak böyle bir olayı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirten İncesi, ?Mağdur ailenin acısına ortak olmakla birlikte gerek hastane de gerek defin sırasında ailelerin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğim. Siz değerli kamuoyundan ricam bu olayın acısını taşıyor olduğumuzu da tekrar hatırlatarak bireysel hata ve işgüzarlıktan meydana gelen bu kaza da safımızın mağdur ailelerin yanı olduğunu unutmamanızdır.? açıklamasını yaptı.