Kızıltepe 47 Spor Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı garantiledi

BAL ligine çıkmayı hedefleyen Kızıltepe 47 spor Yalımköy spor takımını 2-0 yenerek Şampiyonluğunu ilan etti.

Spor 14.04.2024 21:38:00 0
Kızıltepe 47 Spor Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı garantiledi

Lider Kızıltepe 47 Spor, Midyat Belediye Spor ile oynadığı lig müsabakasında çıkışını sürdürerek rakibine şans tanımadı.

Mardin 1. Amatör liginde Şampiyonluk mücadelesi veren lider Kızıltepe 47 Spor Şampiyonluğunu ilan etmesi için bir puanın yettiği Yalımköy Spor müsabakasını maçın ilk yarısında attığı iki golle 2-0 kazanarak sahada Şampiyonluğunu kutladı.

Mardin 1. Amatör liginde şampiyonluk mücadelesi veren Kızıltepe 47 Spor, istasyon semt sahasında oynadığı maçın 20. dakikasında Vahit’in attığı golle 1-0 öne geçti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısının uzatma bölümünde 45-4’te ev sahibi ekip Ethem’in attığı golle skoru 2-0’a taşıdı.

İlk yarısı 2-0 tamamlanan maçın ikinci yarısında da ev sahibi ekip daha çok pozisyona girmesine rağmen gol kaydedemediği maçta konuk ekipten Hamza 75. Dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sık sık faüllerden kaynaklanan sakatlıkların ve futbolcular arasında itişmelerin yaşandığı maçın ilk yarısında 8, ikinci yarısında ise 10 dakika uzatma olduğu maç ilkyarıda atılan gollerle 2-0 sona erdi.

Maçın ardından futbolcular teknik kadro ve yöneticiler taraftarı ile Şampiyonluğunu kutladı.

Kızıltepe 47 Spor sezonun bitmesine 3 hafta kala Mardin Amatör liginde Şampiyonluğunu ilan ederek Sezon sonunu alınacak sonuçları beklemeye başladı.

Sezon başında Kulüp Başkanı Lokman Aydemir'in büyük çabası ve gayretleri ile oluşturulan yeni yönetim yeni teknik direktör ve yeni futbolculardan Kurulu Kızıltepe 47 Spor ilk sezonunda şampiyon olarak taraftarlarını sevindirdi maçtan sonra duygularını dile getiren başkan Lokman AYDEMİR “bir özlem var, bir hasret var 25 yıllık bir amatör mahkumiyeti var, sizde de biliyorsunuz Allah'ın izniyle bizim hedefimiz şu anda ilk hedefimiz bal ligi ondan sonra da üçüncü lig inşallah ben buna bütün kalbimle inanıyorum ve bütün yönetici arkadaşlarımızla buna inanıyor, ben her zaman bunu söylemiştim zaten bu tarafta yönetim ve futbolcular eğer ki biz birlikte hareket edersek çok büyük hedefler ulaşacağımızdan hiçbir şekilde kuşkum yok, bütün Kızıltepeli futbol severlere de çok teşekkür ediyorum, şu anda 90 dakika takımlarını destekledikleri için taraftarlarımıza ve bir de futbolcu kardeşlerimizle, çok büyük başarı sağladılar şu anda sizin huzurunuzda onlara da minnettarız, onlara da Kızıltepe halkı adına hepsini tebrik ediyoruz, başarılarımızda ve zor günümüzde yanımızda olan ilgi gösteren değerli medya mensupları kardeşlerimize de sonsuz saygılarımı sunuyorum, Allah sizden razı olsun size teşekkür ederiz başarılar dileriz.” dedi