Kızıltepe 47 spor zorlandığı maçtan 1 puan çıkardı: 3-3

Mardin 1. Amatör liginde oynanan maçta Kızıltepe 47 Spor, rakibi Mazıdağı 1937 spor engelini aşamadı ve ilk puan kaybını yaşadı.

Spor 18.11.2023 22:37:00 0
Kızıltepe 47 spor zorlandığı maçtan 1 puan çıkardı: 3-3

Mardin 1. Amatör ligi maçında lig lideri Kızıltepe 47 Spor ile liderin takipçisi Mazıdağı 1937 spor arasında oynanan haftanın maçında iki takım 3-3 berabere kalarak birer puanı paylaşırken, ev sahibi ekip 9 kişi kalan rakibinden bir puanı maçın son bölümde elde edebildi.

İstasyon stadında oynanan haftanın önemli maçlarından biri olan müsabakada ev sahibi ekip saha avantajı ve seyirci desteğine rağmen maça ağırlığını koyamazken maça iyi başlayan taraf konuk ekip oldu.

 

Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Abdullah Şahin, Belediye başkan yardımcısı M. Hadi Gökdemir, ilçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, ilçe Milli eğitim müdürü A.Kadir Gümüş, Külüp başkanı Lokman Aydemir, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda taraftarın izlediği maçta konuk ekip Mazıdağı 1937 spor maça baskılı başladı. Rakip kalede pozisyonlar bulan konuk takım maçın 10. Dakikasında Aşir’in kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. İlk yarım saatte ev sahibi ekibin rakip kaleye gidemediği maçta 40 dakikada ilk korner atışında ceza sahasında topla buluşan Alican düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda baskı kuran 47 Spor gol bulamayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

 

İlk yarının son bölümünde kurduğu baskı ve attığı gol ile taraftarlarına umut veren ve moral bulan 47 Spor, ikinci yarıya da baskılı başlamasına rağmen ikinci yarının başında üst üste rakip takımdan 50. Dakikada Bayram ve 55. dakikada Ahmet’in attığı goller ile bir anda 3-1 geriye düştü.

 

Karşılıklı ataklar ile devam eden maçın son yarım saatinde 10 dakika ara ile Mazıdağı 1937 spor’dan Erdal ile Ertuğrul çift sarı kart’tan kırmızı kart ile oyundan atılmasıyla 9 kişi kalan rakip üzerinde baskı kuran ev sahibi ekip önce Bünyamin’in kornerden gelen ortaya vurduğu kafayla durumu 2-3’e sonrasında yine kornerden gelen topu ağlara gönderen Alican’ın golü ile durumu eşitledi.

Maçın kalan bölümlerinde bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi Kızıltepe 47 Spor, rakibi Mazıdağı 1937 spor ile 3-3 berabere kalarak ilk puan kaybını yaşadı.