Kızıltepe Anadolu Lisesi mezunları isminin korunmasında kararlı

Kızıltepe Anadolu Lisesi Mezunları, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün keyfi isim değişikliği kararını geri çekmesini istiyor.

Eğitim 3.01.2023 08:47:00 0
Kızıltepe Anadolu Lisesi mezunları isminin korunmasında kararlı

Kızıltepe Anadolu Lisesi Mezunları, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün keyfi isim değişikliği kararını geri çekmesini istiyor. Okul mezunları yeni bir açıklama ve yeni bir etkinlikle Kızıltepe Anadolu lisesi isminin değişimine dikkat çekmek istiyorlar.

İşte açıklamaları: “Basına ve Kamuoyuna; Kızıltepe Anadolu Lisesi Mezunları olarak, okulumuzun yeni yapılan binaya taşınmasından dolayı isminin değiştirilmesine gösterdiğimiz tepki gerek yerel gerek de ulusal basında yer buldu. Şunu tekrar belirtmek gerekiyor. Okulumuzun yeni binaya taşınması ile beraber isminin değiştirilmesi söz konusu olmuştur. Geçen haftadan itibaren sistemden de ismi değiştirilmiştir.
 

Mardin Valiliği ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talebimiz okulumuzun binasının aynı kalması veya yeni bir bina tahsis edilmesi, olmazsa da okulun isminden ” Kızıltepe Anadolu Lisesi” ibaresinin çıkartılmamasıdır. Basına verdiğimiz ilk açıklamada süreci anlatmaya çalışırken isim değişikliğinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirtmiştik. Okullara isim verilirken veya isim değişikliği yapılırken okul ve ilçe kültürünün korunması adına dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz.
Bir kez daha okulumuzun isminin korunması için yetkilileri duyarlılığa davet ediyoruz.
İlçemizde tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak için; ‘Kızıltepe Anadolu Lisesi’ ismi Kızıltepe’ye özgü bir ad olarak okulumuza tekrar konmalıdır. Bu tarihi bir görevdir. İlçenin kültürünün korunması için ildeki sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, mezunları ve aydınları sorumluluk almaya davet ediyoruz.
 

Kızıltepe Anadolu Lisesi Mezunları”