Kızıltepe Anadolu Lisesinin ismi değişikliğine tepki

Kızıltepe Anadolu Lisesi’nin isminin değiştirilmek istenmesine tepki gösteren mezunlar, “Kızıltepe Anadolu Lisesi mezunları olarak diyoruz ki; okulumuzun ismini değiştirmek büyük bir mirası yok etmektir” dedi.

Eğitim 26.12.2022 13:00:00 0
Kızıltepe Anadolu Lisesinin ismi değişikliğine tepki

Kızıltepe Anadolu Lisesi’nin isminin değiştirilmek istenmesine tepki gösteren okulun mezunları ortak bir açıklama yaptı. Mezunları tarafından yapılan açıklamada lisenin isminin değiştirilmek istenmesine karşı olunduğu belirtilerek, yapılmak istenen ile tarihi bir değerin yok edileceğine dikkat çekildi.Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kızıltepe Anadolu Lisesi mezunları olarak diyoruz ki; okulumuzun ismini değiştirmek büyük bir mirası yok etmektir. Kızıltepe Anadolu Lisesi 1993’ten beri Kızıltepe’nin ilk Anadolu Lisesi olmasından ilçenin göz bebeği ve kültürel bir mirası olmuştur. Mezunları özellikle ülkemizde her alanda hizmet vermektedir. Kültürel varlıkların, şehirlerin isimlerini korumak için gösterdiğimiz çabayı ilçemizin aydınlık yüzü olan okulumuzun ismini korumak için de göstermemiz gerekiyor. Ne yazık ki ilçemizde adeta kültürel bir miras olarak varlığını sürdüren her yıl nitelikli mezunlar veren okulumuzun isminin ani bir kararla değiştirildiğini öğrendik. Kızıltepe Anadolu Lisesi taşınacağından dolayı isminin değiştirilmesi gündeme gelmiş ilk başta binayı yaptığı için “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kızıltepe Anadolu Lisesi” olarak değiştirilmesi kararlaştırılmıştı. Ama şu an isminden Kızıltepe Anadolu Lisesi çıkarıldığı ve değiştirildiği kararlaştırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ancak kararı verenlerin ve yetkililerin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini düşünüyoruz. İlçemize çok da ihtiyaç duyulan yeni okullara istenilen isminin verilmesi daha sağlıklı olacaktır. Okul isimleri değişirken hiç bir üst düzey yetkili de “Ne oluyor?” Diye sormuyor! Hakikaten okul ismi ve kültürünü yok saymak bu kadar basit olmamalıdır. Yani diyeceğimiz o ki; okullarımızın adlarını değiştirirken tarihimizden olmayalım. İlçemizde tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak için; ‘Kızıltepe Anadolu Lisesi’ ismi Kızıltepe’ye özgü bir ad olarak tekrar konmalıdır. Bu tarihi bir görevdir. Etkililere ve yetkililere önemle duyurulur.”