Kızıltepe Belediyesi Atık Dönüşüm Okulunun açılışı yapıldı

Kızıltepe ilçesinde Belediye tarafından açılan Atık Dönüşüm Okulunun açılışı yapıldı. Açılışı yapılan okulda kursiyerler atık malzemelerden yeni ürünler elde ederek ülke ve aile ekonomisine katkı sunuyor.

Eğitim 30.06.2021 22:30:00 0
Kızıltepe Belediyesi Atık Dönüşüm Okulunun açılışı yapıldı

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesinin destek verdiği Kızıltepe üreten kadınlar kooperatifi işbirliği ile ‘Kızıltepe kadını el ele veriyor. Atık malzemeyi dönüştürüyor’ sloganı ile açılan Atık Dönüşüm Okulunun kurdele kesme töreni ve açılışı Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Hüseyin Çam ve Kızıltepe üreten kadınlar kooperatifi başkanı eşi Dilek Çam, Mardin valisi/Belediye başkan vekili Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş ve davetli bir grup tarafından yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde devam eden sıfır atık projesine  destek veren Kızıltepeli kadınların emek vereceği Atık Dönüşüm Okulu Kızıltepe Belediyesi hizmet binası karşısındaki merkezde açılılşı yapıldı. Atık Dönüşüm Okulunda eğitim alacak kadınlar atık ürünlerden çeşitli ürünler elde ederek bunları açılacak satış mağazasında satarak ülke ekonomisinin yanı sıra aile bütçesine de katkı sunacaklar.

Kağıttan; sepet, saksı ve kapı süsü. Kumaştan; supla, kasnakta kilim dokuma, sepet, top, bebek. Kamıştan; supla ve süs eşyası yapan kadınlar atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor. İnsanoğluna hayat veren kadın atık malzemeye de ikinci yaşamı sunuyor. Atıklardan birbirinden farklı ürünler ortaya çıkaran kadınlar bu ürünlerin satışını da gerçekleştirerek ekonomik destek sağlanıyor. Buradan elde edilen gelirler de Kızıltepe şehit ailelerine bağışlanacak.

Atık Dönüşümokulun açılışına katılan Hanımefendiler Beyhan Demirtaş ve Dilek Çam ile beraberindekiler kadınların ürettikleri ürünleri inceleyip kursiyer kadınlarla sohbet ederek bilgi aldılar.