Kızıltepe Belediyesinin çocuklar için açtığı futbol kurslarına yoğun talep

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde belediye öncülüğünde 6-14 yaş grubu çocuklara ücretsiz futbol kursu veriliyor.

Gündem 21.10.2021 22:05:00 0
Kızıltepe Belediyesinin çocuklar için açtığı futbol kurslarına yoğun talep

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, özellikle kız çocuklarının halı sahaya ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla ilçenin Sanayi, Turgut Özal, Mezopotamya, Atatürk, Şahkulubey mahallelerinde yapılan spor tesislerinde devam eden kurslarda eğitimler uzman antrenörler tarafından veriliyor.

 

Kurslarda 11 antrenör eğitim veriyor. Eğitime katılan 6-14 yaş arası çocuklar yaş gruplarına ayırılarak eğitim alıyor. Çocuklar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de yeşil sahalarda top koşturarak futbol becerilerini geliştiriyor.

 

Çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslar, hafta içi 5 gün veriliyor. Kurslara katılan çocuklara idmanlarda kullanacağı formaları da Kızıltepe Belediyesi hediye ediyor.

 

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, yapımı tamamlanan 7 sahayı çocukların hizmetine sunduklarını, yakın bir zamanda 15 sahayı daha hizmete sunacaklarını söyledi.

 

Mahallelerde özellikle kız çocuklarının halı sahaya ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Çam, “Kızlarımız, yavrularımız her biri spora olan tutkularıyla burayı kullanıyorlar. Bu tesisleri artırarak çocuklara fırsat eşitliğini en iyi noktada sunmak istiyoruz. Burada yetişecek çocukların hem ülkede hem de uluslararası alanda başarı sağlayacaklarından şüphe duymuyoruz.” dedi.

 

Futbol antrenörü Hasan Ablak ise sporun özellikle çocukların gelişiminde zihinsel, sosyal ve fiziksel açıdan büyük katkı sunduğunu belirtti.

Futbol eğitimi alan çocuklar da kursa katıldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, okuldan sonra boş zamanlarını kursta değerlendirdiklerini ifade ettiler.