Kızıltepe Ceylanpınar yolu “Yılan Hikayesine” döndü

HABER- SELMAN GÜNEŞ

Gündem 3.05.2023 13:12:00 0
Kızıltepe Ceylanpınar yolu “Yılan Hikayesine” döndü

Kızıltepe- Ceylanpınar yolu genişletme ve yenileme çalışmalarının temeli 2021 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından  gerçekleştirdi. Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen bitmek bilmeyen 61 kilometrelik yol vatandaşın tepkisine yol açıyor. 

Kızıltepe ile Ceylanpınar’ı birbirine bağlayan yolda üzerinde yaklaşık 150 köy bulunuyor. Bu yolda birçok ölümlü kaza da yaşanılıyordu.  Bunun üzerine yapılan girişimler sonucu 2021 yılında projesi tamamlanan yolun temel atma töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından  gerçekleştirdi.

Projede toplamda 61.7 kilometre olan yolda  3 adet köprü ve 10 adet kavşak yapılacaktı. Bu proje sayesinde yolun standartları yükseltilecek Böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacaktı.

Ancak aradan geçen 2 yılda yoldaki çalışmaların ağır aksak devam etmesi ve son 3 ayda da hiç çalışmanın olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yolun tek şeridinde yapılan asfaltın 3 ayda köstebek yuvasına dönmesi ise vatandaşı çileden çıkardı. Yolda oluşan  çukurlar ise kazalara davetiye çıkarırken birçok sürücünün aracında maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor. Yolu kullanana vatandaşlar ise yetkililerin bu yola bir çözüm bulmasını istiyor.