Kızıltepe Ğurs Vadisi Turizme Kazandırılacak

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Abdullah Şahin, Ğurs Vadisinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatacaklarını söyledi.

Gündem 19.09.2023 10:48:00 0
Kızıltepe Ğurs Vadisi Turizme Kazandırılacak

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Abdullah Şahin, 16 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Ğurs vadisinde gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliklerinde vadiye hayran kaldı. Şahin böylesine bir doğa harikasının Turizme kazandırılması gerektiğini belirterek bu konuda çalışma başlatacaklarını belirtti.

Mardin-Kızıltepe kara yolunun 7’nci kilometresinde bulunan ve akarsuyu, şelalesi, piknik alanları, su değirmenlerinin, yeşil ile mavinin buluştuğu ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine farklı bir atmosfer yaşatan Ğurs Vadisini ‘Dünya Temizlik Günü’ etkinlikleri kapsamında ziyaret ederek vadide bir gezinti yapan Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Abdullah Şahin, vadinin bir doğa harikası olduğunu belirterek buraya yerli ve yabancı turist çekmek için bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Eski su değirmenlerinde gezerek hakkında bilgi ve Ali Paşa köyünde bulunan Şelaleye de inen Kaymakam Şahin, bu doğal güzelliklerin Turizme kazandırılması amacıyla vadide neler yapabileceklerinin belirlenmesi için konuyla ilgili uzmanların bölgeyi inceleyerek bir proje hazırlamalarını isteyeceklerini ve bu doğrultuda çalışma başlatmayı hedeflediklerini ifade etti.


Proje kapsamında çevre düzenlemesinin yanı sıra ahşaptan yürüyüş yolları ve şelale bölgesinde hem setretmek hem fotoğraf çektirmek için bir camdan bir teras yapılması planlanmakta.