Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nden aldığı belgeyle İngiltere'de kendi işini kurdu

HABER: SELMAN GÜNEŞ

Gündem 8.07.2023 11:04:00 0
Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi

Mardin Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nden aldığı berberlik sertifikası sayesinde İngiltere'nin Brighton kentinde berber dükkanı açan 22 yaşındaki Kenan Akbaş, kendi işinin patronu oldu. Akbaş, Kenan Akbaş, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi sayesinde hayatının değiştiğini söylüyor.

Halk Eğitim Merkez'lerinden alınan sertifikalar sayesinde bir çok insan  Avrupa ülkelerine vize alabiliyor. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nde açılan berberlik kursundan alınan sertifika sayesinde Silopili 22 yaşındaki Kenan Akbaş'ın da hayalleri gerçekleşti. Başarı hikayesini anlatan Kenan Akbaş, "Silopiliyim Kızıltepe'de amcamı ziyaret ederken Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nde berberlik kursunun olduğunu öğrendim. Bu kurstan alacağım belgeyle Avrupa'ya gideceğimi öğrendim. Kursa başvurumu yaptım. Belgemi aldım. İngiltere'ye vizemi aldım. Orada berberliğin iyi iş yaptığını gördüm. Orada dükkan açtım bu belge sayesinde. Benden sonra babam, annem ve kardeşlerim geldi" dedi.

Kızıltepeli gençlere de önerilerde bulunan Akbaş, "Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'ne gelip buradaki belgelerden faydalanmalarıdır. Çünkü bu belge sayesinde oraya gidip yerleşebilirler. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'ndeki büyün öğretmenlere teşekkür ediyorum. 3 ay gibi kısa bir sürede bana berberliği öğrettiler ve onlar sayesinde hayatım değişti" açıklamasını yaptı.

Gençlerin hayatlarına dokunduğunu belirten Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Büyük,  "Biz burada Kızıltepeli genleri eğitiyoruz. Bir berber öğretmenimiz var. Burada gençleri alıyoruz,  3 ay gibi kısa bir sürede eğitiyoruz. Sertifika kazandırıyoruz. O sertifika sayesinde Avrupa'ya vize başvurusu yapabilirler. Biz burada hayatlara dokunmaya çalışıyoruz. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nden Avrupa'ya uzanan çok fazla öykümüz var. Kenan kardeşimiz de bu öykülerden bir tanesi. Bizden aldığı sertifikayla şuan İngiltere Brighton şehrinde kendi iş yerini kurmuş. Ailesini yanına almış ve hayatını değiştirmiş. Biz bu tarz örnekleri görünce çok seviniyoruz" şeklinde konuştu.