Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Göreve Başladı

Mardin Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan İsmail Karadağ yeni görevine başladı.

Eğitim 25.12.2021 09:01:00 0
Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Göreve Başladı

Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş’ün Mardin il milli eğitim müdür yardımcısı görevine atanmasıyla boşalan Kızıltepe HEM müdürlüğü görevine atanan Kızıltepe Mimar Sinan Anadolu Meslek Lisesi müdürü İsmail Karadağ yeni görevine başladı.

 

Halk eğitim merkezlerinin çok önemli bir görev ifa ettiğini söyleyen Karadağ, Başta okuma yazma olmak üzere çeşitli branşlarda her yaştan kursiyerlere eğitim öğretim hizmeti verdiğini belirterek verdikleri kurslar ile bir çok vatandaşın ülke genelinde HEM kursları ile meslek ve iş sahibi olduğunu belirtti.

 

Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü görevini layıkıyla yerine getirmek ve vatandaşlara hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağını, Kızıltepe HEM’in 17. 600 kursiyer ve 12.732 açık öğretim öğrenci ile büyük bir aile olduğunu belirterek şunları söyledi,

“ Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi olarak “HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM” anlayışıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Hangi alanlarda faaliyet göstereceğimizi başta Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kordinesinde diğer kurumlarla da istişarede bulunarak bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel dinamiklerini göz önünde bulundurarak belirliyoruz.

Bu yıl çağrı merkezi elemanı, aşçılık, rölyef, resim, müzik, spor,  giyim, el sanatları, bilgisayar, dokuma, telkâri, kuaförlük ve okuma-yazma alanlarında başta olmak üzere toplamda 1100 adet kurs, merkezimiz bünyesinde açılmış olup şu an için 400 kurs ve 17600 kursiyerimizle çalışmalarımız devam ediyor. Bu kursiyerlerimizden 11.600’ü kadın 6000’i erkek kursiyerlerimiz oluşturuyor. Kurslarımızdan dokuz tanesi İŞ-KUR işbirliği ile işbaşı kursu olarak faaliyet göstermekte ve 170 kursiyerimiz iş başı kurs programından yararlanmaktadır.  Açık öğretimde ortaokul ve lise düzeyinde 12732 öğrencimizin iş ve işlemlerini de yapmaktayız.

Merkezimizde sosyal- kültürel faaliyetlerin yanı sıra meslek edindirme kurslarımızla kursiyerlerimizi iş hayatına hazırlayıp kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmaları sağlıyor ve üretim zincirine dahil olmaları için destek sağlıyoruz. Aynı zamanda mezun öğrencilere yönelik üniversiteye sınavlarına hazırlık ve yetenek sınavlarıyla öğrenci alan bölümlere hazırlık konusunda öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde eğitim vermekteyiz.” İfadeleri aktaran Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü İsmail Karadağ, hem yaşam hem sınav başarısı için Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi.