Kızıltepe halkından Başhekim Fethullah Kayan görevine ‘devam etmeli’ isteği

Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar, geçtiğimiz hafta itibariyle sözleşmesi sona eren ve tekrardan uzatılmayan Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fethullah Kayan’ın, sözleşmesinin uzatılmasını istiyor.

Gündem 21.12.2021 10:17:00 0
Kızıltepe halkından Başhekim Fethullah Kayan görevine ‘devam etmeli’ isteği

Kızıltepe’de bir çok kesimden vatandaş, sözleşmesi sona eren Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fethullah Kayan’ın, sözleşmesinin uzatılması için sosyal medyadan destek çağrıları yapılıyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar Dr. Kayan’ın görevini başarılı bir şekilde yürüttüğü ve her kesimden vatandaşın sevgisini kazandığını belirtildi.

Çetin Çetiner ismindeki vatandaş “Hem tıbbi hem yöneticilik hem de insani açıdan takdir edilmesi gereken bir insan. Memleketimizin böyle değerlere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Mehmet Ali Demirkaya ismindeki vatandaş da “Yapılan bu yanlışlık halka yapılmıştır. Sebep olanları Allah’a havale ediyoruz.” diye konuştu.

Kendi sosyal medya hesabı Facebook’tan açıklama yapan Metin Kayan ismindeki bir vatandaş şunları söyledi:

“Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde başhekim görevini yürüten kardiyoloji uzmanı Dr Fethullah Kayan’ın başhekimlik sözleşmesi bu hafta itibariyle sona erdi. Kendisi yıllardır devlet hastanesinde bir düzen oturtmuş disiplini ve dürüstlüğü ile Kızıltepe’de tüm kesimin sevgisini kazanmış bir yönetici olmuştur.

İstendiği zaman ulaşılabilir durumda olan Dr. Fethullah Kayan hem yönetici hem de doktor kimliği ile Kızıltepe halkına görev bilinci ve liyakat sahibi bir insanın nasıl görev yapılabileceğinin en büyük örneğidir. Hal böyle iken halkı için daha büyük projelerde imza atma aşamasında olan bir yöneticinin tecrübesinden faydalanmak ve destek olunması gerekirken, sözleşmesini yenilemek gerekir. Dr. Fethullah Kayan’ın baş hekimlik görevini devam etmesi için ikna edilmesi birçok vatandaşın talebidir.”

Veysi Altun ismindeki  vatandaş da şu şekilde tepkisini gösterdi: "Yav bu memlekete dürüst olanın asla yeri yok. Çünkü hiç bir partiya bağlı olmadığı ve kendi şerefiyle yaşıyan bir yüreği, güzel bir insan olduğu için yeri yoktur."

Yeniliğin şart olduğunu belirten Şeyhmus Tan, "Yeni gelen başhekime başarılar dilerim.kimse bulunmaz hint kumaşı değildir." dedi.