Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı Din Görevlileri ile vedalaştı

2014 yılından beri Mardin Kızıltepede İlçe Müftüsü olarak görev yapan ve 2022 yılı atamalarında Mersin Müftü Yardımcılığı görevine tayin edilen Mahsum Taşçı, Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik' ın de katıldığı programda din görevliler

Gündem 29.07.2022 15:08:00 0
Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı Din Görevlileri ile vedalaştı

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, görevlerin gelip geçici olduğunu, önemli olan geride hoş bir sada bırakmak olduğunu, Mahsum hocanın görev yaptığı dönemin, Kızıltepe'de "Din Hizmetleri" alanında çok verimli hizmetlerin ifa edildiği dönem olduğunu dile getirdi. İl Müftüsü Çelik, Mahsum Taşçı'ya icra etmiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerinde de aynı şekilde başarılı olması temennisinde bulundu.

İlçe Müftü Vekili Kemal KAHRAMAN da Kızıltepe Müftülük ailesi olarak Mahsum hocamızla çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti, bilgi ve tecrübelerinden çokça istifade ettiklerini, İlçemizde bir çok hayırlı faaliyetlerde öncülük ettiğini dile getirerek yeni görev yerinde başarılar diledi.

İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı da konuşmasında, kendisinden önce Kızıltepede görev yapıp Rahmeti Rahmana kavuşan Müftülere rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve selamet dileyerek, görevinin son yıllarında Kızıltepe ilçesinde hizmet etmeyi bahşettiğinden dolayı Yüce Allah'a hamd ettiğini, Kızıltepeye ve Kızıltepe'nin değerli halkına hizmet etmenin kendileri için şeref vesilesi olduğunu ifade etti.

Gönüllerinde Kızıltepe'nin müstesna bir yerinin olduğunu ve bu bağın devam edeceğini ifade eden Taşçı, İlçenin merkez, köy ve mezralarındaki din hizmetlerinde din görevlisi olarak her birimize düşen görevlerin olduğunu söyledi. Program İlçe Müftüsü Taşçı'nın, birlikte çalıştığı Din Görevlilerine teşekküründen sonra hediye takdimiyle sona erdi.

Programın sonunda, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı'ya deri üzerine Besmele yazılı bir tabloyu hediye etti. Kızıltepe Müftü vekili Kemal Kahraman ile Diyanet Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş tarafından da, hizmetlerinden dolayı Taşçı ya plaket takdim edildi.