Kızıltepe ilçe stadı 45 yıllık tribünü yıktırıldı yerine modern tesis yapılacak

Kızıltepe ilçe stadı 45 yıllık tribünü yıktırıldı yerine modern tesis yapılacak Kızıltepe Spor Kompleksi için ilk kazma vuruldu,

Spor 15.10.2021 18:16:00 0
Kızıltepe ilçe stadı 45 yıllık tribünü yıktırıldı yerine modern tesis yapılacak

Kızıltepe ilçe stadı 45 yıllık tribünü yıktırıldı yerine modern tesis yapılacak

Kızıltepe Spor Kompleksi için ilk kazma vuruldu, Kızıltepe Sporun 3. ligdeki yıllarında birçok zorlu mücadeleye ev sahipliği yapan şehir stadı kullanım ömrünü tamamladığı için yıktırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Kızıltepe Belediyesi’nin ortaklaşa projelendirip ihalesinin gerçekleştirildiği Kızıltepe Spor Kompleksi bünyesinde başlatılan çalışmalar kapsamında ilk kazmanın vurulduğu çalışmalar çerçevesinde kullanım ömrünü tamamlayan ilçenin şehir stadının 45 yıllık tribün bölümü de yıktırıldı.

Kızıltepe ilçesinde yapılacak Spor Kompleksinin imza töreni, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Kızıltepe Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan törene, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin ve kurum amirleri katılmıştı.

Kullanım ömrü tamamlanan ve günümüz koşullarında devam eden amatör gurup mücadeleri müsabakalarında sporcuların günün koşullarına cevap veremediği gerekçesiyle sık sık şikayetlere neden olan 45 yıllık şehir stadı tribünü, yapılacak yeni kompleks projesi revize edilecek alanlar arasında yer alıyor.

750 kişi kapasiteli olan yıkılan tribünün yerine 2 bin 500 kişilik daha modern bir tribün ile ısıtma ve soğutma sistemi ve diğer ilgili gereksinizmlerin yer alacağı soyunma odalarının yapılacağı kaydedildi.

İmza töreni sonrası çalışmalara başlayan yükleyici firma, ilk kazmayı vurarak binlerce maça şahitlik eden eski spor sahası yıkıldı.

Kaymakam Çam, Spor Kompleksinin yaklaşık maliyetinin 23 milyon 226 bin lira olduğunu ve kompleksin gelecek yılın sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Futbol sahası, antrenman sahası, yüzme havuzu, tenis kortları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin bulunduğu 84 bin metrekare alanın tam anlamıyla kullanılabilmesi ve çeşitlendirilerek vatandaşların hizmetine sunulabilmesi için bir proje hazırladıklarını kaydeden Çam, Kızıltepe Spor Kompleksinin kapalı spor salonu, çocuk parkı, yüzme havuzu, koşu ve bisiklet yolları, futbol ile ilgili 3 saha, basketbol ve tenis sahalarının yer alacağını kaydetti.