Kızıltepe ilçe Stadı ile ilgili yeni gelişme

HABER SELMAN GÜNEŞ

Spor 5.03.2024 22:21:00 0
Kızıltepe ilçe Stadı ile ilgili yeni gelişme

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar ve Kızıltepe’deki amatör futbol takımlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıç, “Kızıltepe modern bir stadyum tribününe kavuşacak. İki firma vardı biriyle anlaşma sağlandı. Spor TOTO ile bir anlaşma sağlanacak. Allah izin verirse ay sonuna kadar sözleşme imzalanırsa bir buçuk yıl içerisinde bitecek. ” dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, “Kızıltepe modern bir stadyum tribününe kavuşacak. İki firma vardı biriyle anlaşma sağlandı. Spor TOTO ile bir anlaşma sağlanacak. Allah izin verirse ay sonuna kadar sözleşme imzalanırsa bir buçuk yıl içerisinde bitecek. ” dedi.

Faruk Kılıç Kızıltepe Sporcu Eğitim Merkezi’nde Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Beytullah Birlik, Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar Kızıltepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Akdağ ve ilçede faaliyet yürüten armatör futbol takımı başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Milletvekili Kılıç, başkanların sorun ve taleplerini dinledi.

Kızıltepe’nin genç nüfusuna dikkat çeken Faruk Kılıç, ilçe stadının modern bir tribüne kavuşması için çalışma başlatıldığını belirtti. Kılıç bunun için 2021 yılında 750 kapasiteli olan 45 yıllık tribünün yerine 2 bin 500 kişilik daha modern bir tribün  yapımı için çalışma başlatıldığını kaydetti. Kılıç, “Ancak pandemi süreci başladı ve Bu süreçte birçok yatırım durdu veya durma aşamasına geldi. Kapalı spor salonumuzu yaptık. Stadyum tribünün için girişimlerde bulunduk. Ama arkadaşlarımızın rehaveti veya tecrübesizliği diyelim o ihaleyi bir türlü gerçekleştiremediler. Geçen hafta yine Kızıltepe Stadyumu’nun tribünleri ile ilgili ihale süreci başlatıldı. Fiyat güncellemelerimden dolayı firmalar ihaleye giremiyordu. Yakın sürede bu ihale gerçekleştirilip, gençlik ve spor bakanlığımızdan da bunun bütçesinin ayrılması konusunda hızlı bir şekilde sürmesi için takip ediyoruz. Bu anlamda Kızıltepe modern bir stadyum tribününe kavuşacak. İki firma vardı biriyle anlaşma sağlandı. Spor TOTO ile bir anlaşma sağlanacak. Allah izin verirse ay sonuna kadar sözleşme imzalanırsa bir buçuk yıl içerisinde bitecek. ” dedi.

Mardin stadyumu hakkında da konuşan Kılıç, “Tabi bunun yanında Kızıltepe ve Mardin’in diğer illerinin de ciddi sıkıntıları var. Mardin 1969 Spor’un Başkanı Sayın Rıdvan Aşar da burada onların da ciddi sıkıntıları var. Onlar da olumlu şartlarda maçlarını yapamıyor. Onunla da ilgili girişimlerimiz oldu. Mardin için bir stadyum Diyarbakır yolu üzerinde kurulacak.” açıklamasını yaptı.

Amatör takımlara 50 bin TL para desteği

“Amatör takılarımızın sıkıntılarını biliyoruz.” diyen Kılıç şon olarak şunları söyledi: “Kızıltepe’deki tüm amatör spor kulüplerimize Mardin Büyükşehir Belediyemizden Mart ayında 25 bin, Eylül ayında da 25 bin toplamda 50 bin liralık bir destek sağlanacak.”

3 yıl önce ilk kazma vurulmuştu,  3. kaymakam geldi bir türlü ihale yapılamadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Kızıltepe Belediyesi’nin ortaklaşa projelendirip ihalesinin gerçekleştirildiği Kızıltepe Spor Kompleksi bünyesinde başlatılan çalışmalar kapsamında ilk kazma 11 Ekim 2021 yılında vurulmuştu. Çalışmalar çerçevesinde kullanım ömrünü tamamlayan ilçenin şehir stadının 45 yıllık tribün bölümü de yıktırıldı. Ancak o tarihten beri fiyat güncellemeleri ve pandemi nedeniyle yapılan ihaleler neticeye eremedi. Bu süreç zarfında ilçeye 3. kaymakam geldi. İlk kazma vurulduğunda ilçede büyük bir heyecan uyandıran projenin yaklaşık maliyetinin 23 milyon 226 bin lira olduğunu ve kompleksin 2022  yılının sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyordu.

Projede futbol sahası, antrenman sahası, yüzme havuzu, tenis kortları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin bulunduğu 84 bin metrekare alanın tam anlamıyla kullanılabilmesi ve çeşitlendirilerek vatandaşların hizmetine sunulabilmesi hedefleniyordu. İlçedeki gençler stadyumun bir an önce bitirilmesini bekliyor.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe Stadı ilgili gelişme