Kızıltepe İlçesine, Yeni Sebze ve Meyve Hali 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, Kızıltepe ilçesine yakışır Sebze ve Meyve Hali yapılacak.

Gündem 8.12.2020 14:14:00 0
Kızıltepe İlçesine, Yeni Sebze ve Meyve Hali 

Mardin Büyükşehir Belediye, mevcut Sebze ve Meyve Hali’nin kapladığı alanın küçüklüğü ve ilçenin nüfus yapısına yetersiz olmasından dolayı daha fonksiyonel ve modern yeni bir sebze ve meyve halinin yapılması ihtiyacı doğmuştur. Bunun üzerine, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmaları hızlandırılan Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali Projesi, onaylandı. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen Proje, 65 bin metrekare üzerine yapılacak. İçerisinde 73 adet dükkanın yanı sıra idari bina, restorant, market, mescit, çay ocağı, wc’ler, dinleme ve bekleme alanları bulunmakta. Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali ortasında bulunan 15 bin metrekarelik alan yük doldurma, yük boşaltma ve park alanı olarak kullanılabilecek.  

Bölgeye hizmet edecek kapasiteye sahip Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali Projesi, ilçenin istihdamına büyük katkıda bulunacak. 
Kızıltepe ilçesinde bulunan mevcut sebze ve meyve halinin içerisinde bulunduğu karmaşılıktan kurtarılarak, ilçeye yakışacak bir eser ortaya konulacak. Projenin onaylanmasının ardından, alanda çalışmaların başlaması için süreç hızlandırıldı.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe İlçesine Sebze Meyve