Kızıltepe Kaymakamlığı bu görüntülerin ardından idari soruşturma başlattı

HABER SELMAN GÜNEŞ

Gündem 19.01.2023 09:02:00 0
Kızıltepe Kaymakamlığı bu görüntülerin ardından idari soruşturma başlattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde  3 katlı okulun çatısına çıkıp, pencereden tutunarak metrelerce yükseklikten tabelanın asıldığı kısma inen çocuğun görüntülerine ile ilgili yapılan haberlere ilişkin Kızıltepe Kaymakamlığı haberde gerçek dışı bilgiler olduğunu ve  idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.


Kızıltepe ilçesine bağlı Ersoylu Mahallesi’ndeki 3 katlı ilkokulun çatısına çıkan, ismi ve yaşı bilinmeyen çocuk, pencerelerden tutunarak metrelerce yükseklikten tabelanın asıldığı kısma indi. Bu anlar, okula yakın apartmanda oturan bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde çocuğun okul çatısına çıktığı, pencerelere tutunarak, okul tabelasının asıldığı kısma indiği görülüyor. Bu görüntüler üzerinden bir çok yerel ve ulusal sitede haber yapıldı.

Olayın ardından açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamlığı, görüntülerin okulun kapalı olduğu bir zaman diliminde yaşandığı ve çocukların ilkokul öğrencisi olmadıkları ifade edildi. Kaymakamlık, görüntülere ilişkin paylaşılan haberlerde gerçek dışı bilgilerle kamuoyunun yanıltıldığını vurguladı.

Açıklamanın devamında; “Olayın haber alınmasının hemen sonra okul polisleri okula gelerek incelemelerde bulunmuş ve olay hakkında gerekli inceleme ve soruşturma kaymakamlığımızca başlatılmış.” denildi.