Kızıltepe Kaymakamlığı: “Vatandaşımızın trafo merkezinde yaşadığı bilgisi asılsızdır”

Kızıltepe Kaymakamlığı, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde “Kadın’ın çocuklarıyla trafoda yaşam mücadelesi veriyor” iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gündem 18.03.2021 09:07:00 0
Kızıltepe Kaymakamlığı: “Vatandaşımızın trafo merkezinde yaşadığı bilgisi asılsızdır”

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Sosyal medya ve yerel medyada; Atatürk Mahallesi 817. Sokakta, Sadice Yaman adlı vatandaşın trafo binasında 2 çocuğu ile beraber yaşadığı haberi üzerine , Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca ile irtibat sağlandığı, yapılan çevre araştırması neticesinde; vatandaşımızın trafo merkezinde yaşadığı bilgisinin asılsız olduğu, vatandaşımızın annesi ile beraber kaldığı ve trafo merkezinin eski bir kulübe olup evlerine bitişik olduğu için kapısına bir kilit vurarak fazla eşyalarını, erzaklarını ve kullanılmayan eşyalarını buraya koyduğu görüşülmüştür. Vatandaşımıza, Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mutad yardımlar yapılmakta olup, yapılmaya da devam edilecektir.” denildi.

Haber hakkında

Kadının beyanlarına dayanılarak yapılan haberin içeriğinde şu bilgilere yer verilmişti: “Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Sacide Yaman, 2 yıl önce eşi tarafından terk edilince 3 ile 9 yaşındaki iki çocuğu ile ortada kaldı. Kaldığı evin kirasını ödeyemeyen Anne Yaman, 9 ay önce Atatürk Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki boş trafo binasına yerleşmek zorunda kaldı. Elektriği suyu olmayan, tuvaleti bulunmayan boş trafonda yaşam mücadelesi veren Sacide Yaman, komşularının yardımlarıyla geçinmeye çalışıyor.Sacide Yaman, havanın çok soğuk olduğu günlerde komşularına sığınmak zorunda kaldığını ve kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediğini söyledi.”