Kızıltepe, Nusaybin, Derik – O güne dikkat, dışarı çıkmayın

HABER MERKEZİ

Gündem 8.08.2023 11:43:00 0
Kızıltepe, Nusaybin, Derik – O güne dikkat, dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre 10 Ağustos Perşembe günü Mardin’de en yüksek sıcaklıklar görülecek. Tahminlere göre Mardin ilçelerinde hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aşacak. Uzmanlar dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

Son yılların en sıcak mevsiminin yaşandığı Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıcaklık rekorları kırılıyor. Uzmanlar hemen her gün sıcak havaya karşı dışarı çıkılmaması uyarısında bulunurken, en yüksek sıcaklığın yaşanacağı gün olarak 10 Ağustos tarihi tahmin ediliyor. Mardin merkez hava sıcaklığının 42 derece hissedilenin ise çok daha yüksek olacağı tahmin edilirken, başta Derik ilçesi olmak üzere Kızıltepe ve Nusaybin’de sıcaklığın rekor kırması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre; 44 derece olması beklenen Nusaybin, Kızıltepe ve Derik’teki sıcaklığın hissedileni ise 50 dereceyi aşacak.

Rekor seviyeye ulaşması beklenen hissedilen sıcaklığa karşı uzmanlar uyarıda bulunuyor. Uzmanlar özellikle mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yaparken, 50 dereceyi aşacak olan sıcaklık karşısında dikkatli olunması çağrısında bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye rekorunu 47,4 derece sıcaklıkla kıran Mardin’in Derik ilçesine bağlı Kutluca köyünde sıcaklık seviyesinin çok daha yüksek ölçüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Mardin’in Savur, Artuklu, Midyat, Yeşilli, Ömerli, Dargeçit, Mazıdağı ilçelerinde de rekor kırması bekleniyor.