Kızıltepe Sosyal Ve Kültürel Tarihi Kitabının dağıtımı başladı

Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan’ın Kızıltepe Sosyal Ve Kültürel Tarihi kitabının dağıtımı başladı.

Gündem 10.04.2021 10:39:00 0
Kızıltepe Sosyal Ve Kültürel Tarihi Kitabının dağıtımı başladı


Uzun bir süreden beri, Kızıltepe Sosyal ve Kültürel çalışmalarını sürdüren, araştırmacı, gazeteci yazar, "Cemil Aydoğan"Tarihi kaynaklar ile beraber, 208 sayfadan oluşan, bu kitap okuma seviyesine uygun olan, insanlarımıza, verilecektir. Kızıltepe halkı içinde, veya dışında olan, insanlarımıza, ücretsiz. verilecek olan,"Ekol yayıncılık" FZM grubun'da, hazırladığı kitabı, yayın hayatına geçirdi.

İlk etapta 5000 adet baskısı yapılan, Kızıltepe sosyal ve Kültürel Tarihi kitabı'nın, 2500 adedi Kızıltepe Belediye Başkanlığına teslim edildi.

Ankara'da "Kültür Bakanlığı daire başkanlığı" bu kitabın tarihi kültürüne verdiği değer üzerine,

Cumhurbaşkanlığı ve bakanlığın, Türkiye genelinde, 200 önemli kütüphanede, kayıt altında, bulundurma teklifine karşı, kitap yazarı, Gazeteci yazar "Cemil Aydoğan" bu teklifi uygun gördü.Ve 200 adet kitabın Kültür Bakanlığına teslim etmesini sağladı.

Ayrıca Mardin'nin Kızıltepeli Milletvekili "Cengiz Demikaya" bizim adımıza, bu kitaptan birini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı "Fahrettin Altun''a, hediye ederken,

20 kitabı'da Kızıltepe tarihine ilgi duyan, bölge Milletvekilerine hediye etmesini sağladı.

Geri kalan; 2250 kitap; Kitap yazarı "Cemil Aydoğan" Stk kurumları denetiminde, olmak üzere,

"Hububat ticaret merkezi" kozmik odasına bıraktı.

"Aydoğan" yaptığı açıklamada, Bu kitabın İmza yetkisini kendisiyle, beraber, Mardin (Kızıltepe) Milletvekili Cengiz Demikaya, Kızıltepe Belediye Başkan vekili "Hüseyin Çam" Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı "Mehmet Şerif Öter"Organize sanayi bölgesi başkanı ve Güneydoğu işadamları federasyonu başkanı "Mehmet Nasır Duyan" Güneydoğu Muhtarlar federasyonu başkanı "Hatip Şaran,ve Medrese alimi, İslamcı yazar "Abdüllatif Nakşioğlu"nda olduğunu söyledi.

"Aydoğan" Mardin Valisi "Mahmut Demirtaş''ın il Valisi olarak, bu kitabın hediye edilmesinde, hernevi imza ve tasaruf yetkisine, her zaman sahip olduğunu açıkladı.

Bu kitabı baştan sonuna kadar okuyan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı ve Hububat ticaret merkezi başkanı, "Mehmet Şerif Öter" daha önce'de, Mitolojik ve toplumsal amaçlı kitapları yazan, ilçemizin ve bölgemizin ender insanları arasında yer alan, bu tarihi araştırma ve eserlerine ilaveten, Kızıltepe'nin, sosyal ve kültürel kitabını'da, yazan,"Cemil Aydoğan"ın bu toplumsal hizmetleri unutmak mümkün değildir. değerli halkımız insanlık tarihine iz bırakan bu hizmetleri asla unutmayacaktır.Açıklamasında bulunan,"Öter"

Kurumlar adına, halkımıza yaptığı, bu tarihi ve Kültürel kitabı yayın hayatına geçirdiği için; gazeteci araştırmacı yazar, Barış Aktivisti olan, Abi'miz "Cemil Aydoğan"a

Teşekkür ediyorum. açıklamasında bulundu.