Kızıltepe Spor Lisesi Erkekler Hentbol Takımında hedef 1. Lige yükselmek 

Kızıltepe Spor Lisesi Kulübü Hentbol Takımı hedef yükseltti. 2 Ligde mücadele eden takım 1. lige yükselmek istiyor.

Spor 2.02.2022 10:40:00 0
Kızıltepe Spor Lisesi Erkekler Hentbol Takımında hedef 1. Lige yükselmek 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Kızıltepe Spor Lisesi Spor Kulübü 3 yıl önce ilçedeki gençlerden kuruldu. Takım yükseldiği Türkiye Hentbol Federasyonu Erkekler Hentbol  2. Lig F Grubunda ilk devreyi namağlup kapattı. Takımın hedefi 1. lige yükselmek.

Eski milli hentbolcu olan takımın antrenörü Ferhat Öztürk, gençlerin yeteneklerini gördükçe işe daha sıkı sarıldıklarını söyledi.Öztürk, "Şuanda bulunanan çocuklarımızın çoğu kenar mahallelerde yaşayan çocuklar olmaktadır. Bunlara ilk başta hentbolu bir meslek olarak değil de bir oyun olarak  yetiştirmek için başladık bu işe. Zamanla çocukların yeteneklerini gördükçe bundan bir fayda elde edeceğini ve gelecek bulabileceklerini gördükçe biz de bu işe sağlam ve sıkı sarılmaya başladık. Zorlu olan rakiplerimizi yenerek namağlup ilk devreyi tamamladık. İkinci devreyi de bu tempoda devam ederek sakatlıksız bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz." dedi.
Takımın sporcusu Hüseyin Demirkıran,"Spor benim için bir tutkudur. Ben sporla hayata tutundum. Her şeyi öğrendim. Hem saygı hem sevgi." diye konuştu.
Takımın sporcusu Yusuf Fırat Denk ise şunları söyledi: "Bİrinci devrede 4 maçımızı namağlup kazanıp ikinci devrede de 4 maçımızı alıp birinci lige yükselmeyi düşünüyoruz. Kızıltepe bölgesinde yaşadığımız için biraz hentbol bakımından gelişmediği için biraz zorluk çekiyoruz. Salon imkanlarımız biraz az olduğu için zorluk çekiyoruz ama biz bu zorluklar karşısında bile 1. lige yükselmeyi başaracağız."