Kızıltepe toplu taşımada şoför krizi

Mardin Kızıltepe Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı, Kızıltepe Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Zeynel İncesu, toplu taşımada çalışacak şoför bulamadıklarını söyledi.

Gündem 11.06.2023 19:34:00 0
Kızıltepe toplu taşımada şoför krizi

Rekor fiyatlara ulaşan benzin, motorin, LPG ve yedek parça fiyatlarının yanı sıra halk otobüsleri sahipleri bir de araçlarında çalıştıracak şoförler için ayrıca bir gider ödüyor. Bunun yanı sıra trafik sigortası derken girdi maliyetleri de haliyle katlanıyor.

Araç sahipleri bu giderlerle uğraşırken bir de aylardır  toplu taşımada çalışacak şoför bulamıyor. Mardin Kızıltepe Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı, Kızıltepe Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Zeynel İncesu, Kızıltepe toplu taşımada şoför krizi olduğunu vurguladı. İncesu, “Artan ekonomik krizden dolay şoför bulmakta zorluk çekiyoruz. Araçlarımızda çalışacak şoför bulamıyoruz. Şoförler mevcut ücretlerle çalışmak istemiyor haklı olarak. Ancak özel halk otobüsü sahipleri de artan giderlerden dolayı fazla ücret veremiyor. Aylardır otobüslerde çalıştıracak şoför bulamıyoruz.” şeklinde konuştu.