Kızıltepe Üreten Kadınlar Şenliği İlgi Gördü

Kızıltepe ilçesinde açılan Kızıltepe üreten kadınlar şenliği Müzik dinletisi eşliğinde her yaştan katılımcıların ilgisi büyük oldu. İki gün sürecek festivalde el emekleri satışı ve yemek ikramları yapılıyor.

Yaşam 30.06.2021 22:31:00 0
Kızıltepe Üreten Kadınlar Şenliği İlgi Gördü

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ADEM, ÇATOM ve HANIMELİ kadın merkezleri ile Mikrokredi bünyesindeki kadınların ve özel girişimci kadınların ürettiği ürünler açılan stantlarda sergilendiği Kızıltepe üreten kadınlar şenliği müzik dinletileri eşliğinde başladı. Folklor ekibinin mahalli oyunları sergilediği şenlikte çeşitli ikramlar yapıldı.

Şenliğe katılan çocukların da unutulmadığı etkinlikte çizgi film kahramanları kostümü içindeki gençler ve palyaçolar çocukların yüzlerini boyadığı şenlikte ayrıca çocuklara çilekli dondurma ikram edildi.

 

Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Hüseyin Çam ve Kızıltepe üreten kadınlar koop başkanı olan eşi Dilek Çam, Mardin valisi/Belediye başkan vekili Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı Kızıltepe üreten kadınlar şenliğinde Hanımefendiler Demirtaş ve Çam çadırları tek tek gezerek kadınların ürettiği ürünler hakkında bilgi alıp müzik dinletisi ve folklor ekibini izlediler.

Kızıltepe Belediyesinin yan tarafında bulunan halı cadde üzerinde kurulan çadırlarda ürünlerini sergilendiği Kızıltepe üreten kadınlar şenliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdiği şenlik Salı ve Çarşamba günü olarak 2 gün sürdü.