Kızıltepe üreten kadınların çilek hasat şöleni yapıldı

Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından organize edilen Mezopotamya Çilek Bahçeleri hasat şöleni, Atık Dönüşüm Okulu Açılışı ve Şenliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yaşam 30.06.2021 08:38:00 0
Kızıltepe üreten kadınların çilek hasat şöleni yapıldı

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi'nce ilçedeki kadınlara istihdam sağlanması amacıyla Mezopotamya Çilek Bahçeleri projesi hayata geçirilmişti. Kaymakam ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam başkanlığında ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin GAP İdaresi Başkanlığı'na sunduğu projeyle 15 girişimci kadın, belediyeye ait 20 dönümlük arazide kurulan bahçede 100 bin çilek fidesini yaklaşık 6 ay önce toprakla buluşturdu. Mezopotamya’nın bereketli topraklarında kadınların elinde yetişen çilekler olgunlaştı.

Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından organize edilen Mezopotamya Çilek Bahçeleri hasat şölenine Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Kaymakam ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam, kooperatif üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarlada kadınlarla birlikte çilek hasadına katılan Kooperatif başkanı Dilek Çam, “Mezopotamya çilek bahçelerindeyiz.  Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin bir yıllık emeğin bugün alacağız inşallah. Hasat şenliğimizi bugün yapacağız. Kas kasa çileklerimiz toplandı. Biz bu bahçeden sürekli ürün alacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda daha iyi ürün alacağız. Çileklerimiz çok talep gördü, satışlarımız gerçekleşiyor. Şenliğimizi yapacağız. Buradan halı desenli caddeye geçeceğiz. Orada da çileğimizden yapılan dondurmayı Kızıltepe halkımıza ikram edeceğiz.” dedi.

“2 bin kiloya yakın çilek topladık”

Mezopotamya çilek bahçesinde yetişen organik çileklerin hasadından memnun olduğunu vurgulayan  Çam, “Bugüne kadar 2 bin kiloya yakın çilek topladık. İnşallah daha da toplamaya devam edeceğiz. Şuanda tarlada 3 kadınımız istihdam edildi. Biz bu sayıyı daha da artıracağız. Daha çok kadınımız çalışacak, daha çok kadınımız kazanacak. Çilek Mezopotamya topraklarını çok sevdi, Biz de kadınlar olarak çileği çok sevdik. Desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çilek hasadı şöleninden sonra Kızıltepeli kadınların geri dönüşüme katkı sağladığı ürünlerin yapıldığı Atık Dönüşüm Okulu’nun açılışı yapıldı. Ardından Kızıltepe Üreten Kadınlar Şenliği halı desenli cadde de yapıldı. Çeşitli ürünlerin sergilendiği şölende müzik dinletisi vatandaşları mest etti. Vatandaşlara kaynatılan Mardin bulguru ve çilekten yapılan dondurma ikram edildi.