Kızıltepe ve Nusaybin maçında sportmenlikten uzak görüntüler şampiyonluktan daha çok konuşuldu

Mardin 1. Amatör maçında karşı karşıya gelen Kızıltepe 47 Spor ile Nusaybin Dicle Spor arasında oynanan şampiyonluk maçında Nusaybin ekibi rakibini 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Spor 12.04.2022 09:38:00 0
Kızıltepe ve Nusaybin maçında sportmenlikten uzak görüntüler şampiyonluktan daha çok konuşuldu

Mardin 1. Amatör maçında karşı karşıya gelen Kızıltepe 47 Spor ile Nusaybin Dicle Spor arasında oynanan şampiyonluk maçında Nusaybin ekibi rakibini 1-0 yenerek şampiyon oldu. Tribünde Nusaybin taraftarının polisi yaralaması ve saha içindeki futboldan, sportmenlikten uzak hareketler maça damgasını vurdu.

Nusaybin Dicle Spor taraftarlarının tribünlere alındığı maçta ilk yarıda birbirlerine üstünlük kuramayan takımların futbolcuları da gerginlikten nasibini aldı. İlk Yarıda yaşanan olaylarda gol dakikasına kadar gerginlik , sataşma ve dostluk ve kardeşliğe yakışmayan görüntülerin gölgesinde geçen maç, gole kadar en az 4 kez ihlaller nedeniyle hakem tarafından durduruldu.

Nusaybin Dicle Spor, maçın 50. dakikasında Dicle Toy’un attığı golle 1 – 0 öne geçti. 90 dakikası bu skorla biten maçta hakem 9 dakika uzatma oynattı.

Atılan golün ofsayt olduğu iddiasından sonra protokol tribünü ile taraftarlar arasında tartışma çıktı. Nusaybin Dicle Sporlu yöneticilerin Kızıltepe 47 Spor yöneticiler bir birine hakaretler ve tehditler savurdu. Protokol tribünde iki kaymakamın olmasına rağmen hakaretler, küfürler maç boyunca devam etti. Maçın ilk yarında Nusaybinli taraftarlar ve kolluk kuvvetleri arasında yaşanılan arbedede bir polis memurunun kaşından yaralandığı görüldü.

Polis memurunun Kızıltepe 47 Spor Teknik Direktörü Hasan Ablak’a sözlü müdalede bulunması Kızıltepelilerin büyük tepkisine neden oldu. Maçın 4. Hakemi ile Saha Komiseri’nin yanında polis memurunun Ablak’a parmak göstererek bir şeyler demesi ve hakemlerin buna tepkisiz kalmaları ise Kızıltepe 47 Spor açısından bardağı taşıran son damla oldu.