Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği depremzede ailelere bin 500 liralık market çeki verecek

HABER - SELMAN GÜNEŞ

Yaşam 4.03.2023 10:21:00 0
Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği depremzede ailelere bin 500 liralık market çeki verecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından on binlerce afetzede Türkiye’nin farklı illerinde misafir edilirken, Mardin’de de 32 bin 700 kişi misafir ediliyor. Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği de Mardin’de kalan depremzedelere bin 500 liralık market çeki verecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşadıkları kentlerden ayrılan 1 milyon 327 bin 915 kişiye gittikleri kentlerde konaklama imkanı sağlandı. Kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılanların da arasında olduğu depremzedeler ulaştıkları illerde otel, misafirhane, Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı yurtların yanı sıra yakınları ya da gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi.

“Bugün dayanışma günü birlik olma günüdür”

Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği Başkanı Sadettin Kandemir, Mardin genelinde konaklayan depremzede ailelere  market fişi vermeye başladıkların söyledi. Kandemir, “Mardin’inize gelen ailelerimize bin 500 liralık market fişi vereceğiz. Sezer markete çok teşekkür ederiz. Bize çok yardımcı oldular. Durumu iyi olan diğer esnaflarımız da depremzedelere yardım ellerini uzatmaları lazım. Bugün dayanışma günü birlik olma günüdür. Onlar bugün Mardin ve ilçelerinde bizim misafirlerimiz. Bu misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlamalıyız. Rabbim katkı sunan herkesten razı olsun. Bütün dernek üyelerimiz de iş yerlerini kapatarak buraya gelip büyük bir özveri örneği sergilediler.” dedi.