Kızıltepe Ziraat Odası'ndan çiftçilere kuraklık uyarısı

Son yıllarda azalan yağışlar ve küresel ısınma Güneydoğu Anadolu'da çiftçileri zor durumda bırakıyor. Kızıltepe Ziraat Odası Sekreteri Sedat Ayyıldız, özellikle kuru tarım yapan çiftçileri kuraklık desteği konusunda uyardı.

Ekonomi 28.04.2022 09:29:00 0
Kızıltepe Ziraat Odası

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Mardin'in Kızıltepe ovasında hububat ekimi yapan çiftçiler, nisan ayında neredeyse hiç yağış yağmamasından dolayı kuraklık endişesi taşıyor. Özellikle kuru tarım yapan çiftçiler geçen sene gibi kuraklıktan dolayı büyük bir zarar yaşayacak.

 

Kızıltepe Ziraat Odası Sekreteri Sedat Ayyıldız, zararın büyük ölçekte olacağını söyledi. Çiftçilere uyarılarda bulunan Ayyıldız, "Görünürde kuru tarım yapılan arazilerimizde kuraklıktan dolayı büyük ölçekli zarar olacaktır. Kuru tarım yapan çiftçilerimizin geçen sene gibi kuraklık desteği için herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 2022 yılı ÇKS işlemlerini bir an önce yapmaları önem arz etmektedir. Lütfen bir an önce ÇKS işlemlerinizi parsel bazlı eksiksiz yapınız. Allah hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Hayırlı günler dileriz." dedi.