Kızıltepe´de 170 dönüm ekili buğday kül oldu

Kızıltepe ilçesinde ekili tarlada çıkan yangında 170 dönüm buğday yanarak küle döndü.

4.06.2018 12:17:46 0
Kızıltepe´de 170 dönüm ekili buğday kül oldu

Kızıltepe ilçesinde ekili tarlada çıkan yangında 170 dönüm buğday yanarak küle döndü.

Mardin´in Kızıltepe ilçesine bağlı Yolaldı mahallesinde (Zorava köyü) ekili tarlada çıkan yangın da 170 dönümlük alandaki buğday tamamen yandı.

Yolaldı ve çevre mahalle (köy) sakinlerinin traktörleri ile itfaiyeye destek verdiği yangın kontrol altına alındı. Ancak yangında 170 dönümlük ekin kül oldu.

Yolaldı Mahalle muhtarı Bedih Değer ve kardeşine ait olduğu öğrenilen tarlanın 170 dönümlük bölümünde çıkan yangında Mahsullerinin bir anda küle dönüşünü izleyen tarla sahipleri büyük üzüntü yaşarken, yangının henüz kesin olarak belirlenememekle birlikte elektrik tellerinden çıktığı ileri sürülüyor.

Tarlalarında çıkan yangından haber verilmesiyle haberdar olduklarını söyleyen Muhtar Değer, "Saat 14.00 sıralarında tarlamızda yangın çıktığı şeklinde haber geldi. Tarlaya gittiğimizde rüzgarın da etkisiyle yangının büyümekte olduğunu gördük. İtfaiye ekiplerine çevredeki köylüler de traktörleri ile söndürme çalışmasına destek verdi. Tek tesellimiz çok şükür başka tarlalara sıçramadan yangını söndürmemiz oldu. Yangında 170 dönüm buğday mahsulümüz kül oldu, yaklaşık 20 dönümlük ekili alanda da yangın söndürme çalışmasında ezildi." Şeklinde konuştu.

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi´de tarlada yaşanan yangın yerine giderek çiftçilerle görüşerek bilgi aldı. Yaşanan yangından dolayı bir çiftçi olarak çok üzgün olduğunu belirterek, ?Bu talihsiz olay Allah korusun her an hepimizin başına gelebilir. Onca emek heba oldu. Bunun üzerine söyleyecek çokta söz bulamıyorum Muhtarımıza ve kardeşine büyük geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Rabbim yardımcıları olsun.? Dedi.