Kızıltepe´de 2 bin bez torba dağıtıldı

Kızıltepe Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği, Kızıltepe esnafıyla buluşarak çevreci bez torbalar dağıttı.

21.06.2019 08:22:24 0
Kızıltepe´de 2 bin bez torba dağıtıldı

HABER MERKEZİ

Kızıltepe Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği´nin ortaklaşa hazırladığı ?Çevremizi temiz tutalım sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur? ve ?Temiz çevre temiz gelecek? yazılı bez poşetler Kızıltepe esnafına dağıtıldı. Bez poşetlerin dağıtımına Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Figen Altındağ, Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar ile birçok çevre dostu katıldı. Kızıltepe Özgürlük Meydanı´nda bir araya gelen çevre gönüllüleri, esnafla buluşarak çevreci bez torbaların dağıtımın gerçekleştirdi. İlk etapta 2 bin adet bez torba dağıtımı yapıldı.

Program öncesi açıklama yapan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, 2 bin adet bez torba dağıtımını gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, çevreye ve ekolojiye sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Figen Altındağ ise, Kızıltepe halkının temizlik konusunda duyarlı olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi olarak temizlik konusunda ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Altındağ, çevre düzeni ve eksikliklerin tamamlanması için çalışmaların kısa sürede başlanacağını aktararak, Kızıltepe halkı için önemli olan yol çalışmalarının Pazartesi gününden itibaren başlayacağını belirtti.

 

?Çevreyi korumak öncelikli görevimiz´

Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz da, ?Temiz çevre temiz gelecek? temasıyla bir araya geldiklerini ve çevre temizliği için bugün 2 bin adet bez torba dağıtımın yapacaklarını dile getirdi. Yılmaz, ilk etapta böyle bir adım atmayı uygun gördüklerini ifade ederek, ?Plastik poşetler doğada çok uzun süre kaldığı için bez poşet kullanımını artırmak amacıyla bu bez poşetleri dağıtıyoruz. Hem doğayı koruyoruz hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çevreci bir nesil yetişmesi için ilçenin dört bir yanına atıkların geri dönüşüme kazandırılması için mücadele eden bir belediye olacağız. Bugün burada 2 bin adet bez torba dağıtıyoruz ve bundan sonra da dağıtıma devam edeceğiz. Çevreyi korumak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu anlamda çevre kirliliğini önlemek adına çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz. Başta bizler olmak üzere herkesin üzerine çevre temizliği için büyük bir pay düşüyor. Herkes elini taşın altına koyabilmelidir. Bez poşetlerin kullanımını sadece bir adım olarak görüyoruz. Hep birlikte şehrimizin temizliğinde büyük görevler düşüyor. Halkımızla el ele vererek çevreye duyarlılığını göstereceğiz? diye konuştu. 

 


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe torba dağıtıldı