Kızıltepe´de 2 nolu göçmen sağlığı merkezi hizmete girdi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde Suriyeli vatandaşlara yönelik Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü göçmenlere yönelik birinci basamak Sağlık ve Danışmanlık hizmeti veren Kızıltepe 2 Nolu Göçmen S

Sağlık 7.02.2019 12:59:25 0
Kızıltepe´de 2 nolu göçmen sağlığı merkezi hizmete girdi

SELMAN GÜNEŞ

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde Suriyeli vatandaşlara yönelik  Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü göçmenlere yönelik birinci basamak Sağlık ve Danışmanlık hizmeti veren Kızıltepe 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi   hizmet vermeye başladı.

 

Sağlık Bakanlığı Sıhhat Projesi kapsamında Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak Mardin Göç İdaresinin verilerine göre yaklaşık 25 bin Suriyeli vatandaşa en kaliteli ve verimli sağlık hizmeti sunmak için İpek Mahallesi Ali Ertaş Caddesi´nde 2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi hizmete girdi.

 

Açılışa Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç, Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cihat Adın, Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şefi Ayşegül Bilgiç, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Merkezde temel sağlık hizmetleri kapsamında poliklinik muayene hizmetleri, ÇEKÜS izlemleri, aşı uygulamaları, gebe izlem , kanser taramaları ve diğer koruyucu-geliştirici sağlık hizmetleri sunulacak. Merkezde 1 doktor, 3 hemşire, 1 danışman, 1 tercüman ve 1 hizmetli personel hizmet verecek.