Kızıltepe´de 25 bin Suriyeli sağlık hizmetlerinden faydalanıyor

Göç idaresi verilerine göre Kızıltepe´de 25 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Suriyeli göçmenlere iki merkez sağlık hizmeti veriyor. Merkezlerde birinci basamak sağlık hizmetleri, poliklinik, üreme sağlığı, aşı, gebe izleme kanser tarama gibi hizmetler v

Sağlık 20.02.2019 14:25:16 0
Kızıltepe´de 25 bin Suriyeli sağlık hizmetlerinden faydalanıyor

SELMAN GÜNEŞ

Sağlıkta çağ atlayan Türkiye Suriyeli sığınmacılara da kaliteli hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Göç İdaresi verilerine göre Kızıltepe´de yaşayan 25 bin Suriyeli misafire sağlık hizmetini vermek için  2 Nolu Göçmen Sağlığı Merkezi  de hizmete girdi.  Bununla birlikte ilçede iki merkez Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti sağlayacak. Sağlık Merkezlerinde birinci basamak sağlık hizmetleri, poliklinik, üreme sağlığı,  aşı, gebe izleme kanser tarama gibi hizmetler veriliyor.

?Suriyeliler sağlık hizmetlerinden memnun?

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, ?Kızıltepe ilçemizde yaklaşık 25 bin Suriyeli bunmaktadır. Kızıltepe 2. Nolu Göçmen Sağlığı Merkezini Hizmete açtık. Burada vatandaşlarımıza aşı hizmetleri, poliklinik gibi hizmetler verilmektedir. Burada bir tabibimiz, bir hemşiremiz, yönlendirme personelimiz ve iki hizmetlimiz bulunmaktadır. Suriyeli vatandaşlarımız bu hizmetlerden oldukça memnunlar.? dedi.

Merkezde birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiğini vurgulayan Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürü Cahit Adın, ayırımın yapmadan hizmetleri verdiklerini aktardı.

İlçe Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şefi Ayşegül Bilgiç, ?Kızıltepe´de 25 bin Suriyeli misafirimiz var. İlk önce 1. Nolu göçmen bürosu açtık, bu ikincisi. Burada bebeklerin aşılarını yapıyoruz. Gebe kadınların izlemlerini yapıyoruz. Kanser taramalarını yapıyoruz. Şüphelendiğimiz hastaları devlet hastanesine gönderiyoruz. 2 tane doktorumuz burada muayeneleri yapıyor, 2 hemşiremiz, tercümanımız ve yönlendirme için bir personelimiz var.? açıklamasını yaptı.

Suriyeli Hemşire Yasemin Resso da merkezde hemşirelik yapıyor. Resso, ?Burada hemşire olarak aşıları yapıyoruz.  Bebek izlenimleri ve gebe izlenimleri yapıyoruz. Üniversitede öğrendiklerimizi burada yapıyoruz.? şeklinde konuştu.

Göçmen Merkezi´nden sağlık hizmeti gören Suriyeliler hizmetlerden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.