Kızıltepe´de 2500 Öğrenciye Trafik eğitimi verildi.

Mardin Kızıltepe ilçesinde Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında 3-17 yaş grubundaki 2500 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Gündem 10.06.2017 15:26:19 0
Kızıltepe´de 2500 Öğrenciye Trafik eğitimi verildi.

Milli eğitim bakanlığı, İçişleri bakanlığı ile Aile ve sosyal politikalar bakanlığı işbirliği ile Kasım 2013 tarihinden bu yana sürdürülen ?çocuklar için trafik eğitimi (Trafik Dedektifleri) projesi kapsamında her yıl eğitim öğretim dönemlerinde 3-17 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik yürütülen projede Trafik eğitmenleri tarafından Trafik eğitimi veriliyor.

Kızıltepe ilçe emniyet müdürlüğü Trafik tescil ve Denetleme büro amirliği tarafından yürütülen ?Trafik Dedektifleri Projesi´ Çocuklar için Trafik eğitimi? ile bu eğitim yılı içerisinde yaklaşık 3-17 yaş grubundaki 2500 öğrenciye eğitim verildiğini belirten Kızıltepe Trafik tescil ve Denetleme büro amiri Levent  Sürücü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. ?Trafik Dedektifleri projesi kapsamında, Kızıltepe Trafik tescil ve Denetleme büro amirliğimizde görevli trafik dedektifleri proje eğitmeni polis memuru İbrahim Kar tarafından 2016/2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde 20 okulda ?çocuklar için trafik eğitimi? verilerek, Öğrencilerin trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanlarının bulunduğu 9 ana konuda eğitimler verilerek bilinçlenmeleri sağlandı. Eğitimlerimizde trafik dedektifleri proje tanıtım filmleri, slaytlar, ve çeşitli çizgi filmler izletildi. Görsel ve işitsel ağırlıklı 3-17 yaş grubundaki tüm çocuklara hitap edilmeye çalışıldı. Proje kapsamında yaklaşık 2500 öğrencinin eğlenerek öğrenmeleri sağlandı.?

Kızıltepe ilçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya´da Proje ile geleceğin büyükleri çocukların eğitimi ile Trafik kurallarına daha fazla önem verilmesinin hedeflendiğini belirterek bu eğitimler neticesinde engellenen her trafik ihlalinin ölümlü yada sakatlayacı bir kazayı engellemesi demek olduğunu söyledi. Çetinkaya, ?Kızıltepe Trafik tescil ve Denetleme büro amirliğimizde görevli trafik dedektifleri proje eğitmeni polis memuru arkadaşlarımız tarafından 2013 yılında başlatılan proje kapsamında 2016/2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde 20 okulda yaklaşık 2500 öğrencimiz bu trafik eğitimlerinden faydalandırırdı. Hedefimiz bu sayede trafik kazalarının engellenmesine yardımcı olmaktır.? Şeklinde ifade etti.