Kızıltepe´de 3 bin kişilik caminin temeli dualarla atıldı

Mardin Kızıltepe ilçe otogarında yapımına başlanan bin 70 metrakare alanda kurulacak olan ve 3 bin cemaat kapasiteli ilçenin en büyük camisinin temeli, kesilen kurbanın ardından dualarla atıldı. Cami daaliyete girince bir külliye görevi de görecek.

Gündem 11.06.2019 13:13:20 0
Kızıltepe´de 3 bin kişilik caminin temeli dualarla atıldı

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de ilçe otogarı yerleşkesinde 3 bin kişilik kapasiteli caminin temeli Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer ve İl müftüsü İsmail Çiçek, ilçe müftüsü Masum Taşçı, MTDF Başkanı Mehmet şerif Öter, Kızıltepe Gazeteciler Derneği Başkanı Faraç Çobanoğlu, Kızılay Mardin Şube Başkanı Mehmet Timurağoğlu müftülerinin katılımıyla kesilen kurban ve dualarla atıldı.

Bir külliye görevi de görecek olan cami Kızıltepe´de ilk defa 4 minaresi olan bir cami özelliği de taşıyacak. Külliyenin alt katında bay-bayan taziye evleri, mutfak, yemekhane, aile ve dini rehberlik merkezi, bayan mescidi, bay-bayan abdesthaneleri, zemin kat ile birinci ve 2´inci Mahfil katlarında; ana namazgâh, bayan ibadet alanı, kütüphane, görevli odası ve gençlik merkezi bulunuyor.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Yüzer,  ?Kızıltepe çok büyük bir ilçe, camimiz kapalı alanda 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklüğe sahip olacak. Buna sadece cami demek de belki doğru olmaz, çünkü içerisinde bay bayan taziye evi, Kur´an Kursu ve kütüphane de olacak. Buna külliye demek daha doğru olur. Kızıltepe´nin büyüklüğünü ve nüfusunu düşünürsek, daha büyük külliyelere ihtiyacımızın olduğunu görmemiz gerekiyor.? dedi.

Mardin İl müftüsü İsmail Çiçek de ?Alt katında taziye salonları, kültür merkezi üst katında cami var. İnsanların gelip gününü dertlerini paylaşacakları bir merkez olacak. Rabbim imanını inşasını tamamladığı gibi içini güzelleştirenlerden eylesin.? diye konuştu.

Cami hakkında bilgiler veren  ilçe müftüsü Masum Taşçı şunları söyledi: ?3 bin cemaat kapasiteli bu camimizin temeli atılırken, projesinde bay bayan taziye evi, mutfak, yemekhane, aile ve dini rehberlik büroları ayrıca ana namazgâhın hemen üst katındaki mahfillerde namazgâhın dışında gençlik merkezi, kütüphane, görevli odaları ve çok maçları salonlar bulunmaktadır. Kızıltepe´miz için elzem olan bu hususların tümünü bu cami müştemilatında projede yerlerini tespit ettik. İnşallah burada hayırseverlerimizin yaptığı katkıyla yakın zamanda bu camimizi bitirmiş olacağız.?