Kızıltepe´de 3 dilde Mevlit kandili idrak edildi

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde son peygamber Hazreti Muhammed´in doğum günü olan Mevlit Kandili, Türkçe Kürtçe ve Arapça ile yapılan programla idrak edildi. Vatandaşlar camileri doldu taşırdı.

Yaşam 8.11.2019 23:11:04 0
Kızıltepe´de 3 dilde Mevlit kandili idrak edildi

SELMAN GÜNEŞ

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde son peygamber Hazreti Muhammed´in doğum günü olan Mevlit Kandili, Türkçe Kürtçe ve Arapça ile yapılan programla idrak edildi.  Vatandaşlar camileri doldu taşırdı.

Kızıltepe İlçesinde Mevlit Kandili dolayısıyla Yeni Camii´de 3 dilde program düzenlendi. Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlidi şerif okundu. Program dolayısıyla genç yaşlı, çocuk çok sayıda kişi camide saf tuttu. Cami doldu taştı, eller semaya kalktı, dualar edildi. Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed´in doğum gününün kutlandığı Mevlit Kandiline Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da vatandaşlarla birlikte saf tuttu.  

Mevlidi Nebi programına katılan vatandaşlardan Mehmet Reşit Kandemir, namaz kılıp dua ettiğini söyledi.

Kandemir,  ?Bugün Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü. Dünya huzur ve mutluluk getirmiş. Bizde böyle bir günde camiye geldik, cemaatle namaz kıldık, programa katıldık. Özellikle oğlumu getirdim, o da bunu yaşasın. Bu kandil gecesi, bütün insanlık için güzelliklere vesile olur.? dedi.

Mevlid Kandili münasebetiyle camideki programa katıldığını belirten vatandaşlardan Mustafa Özgün de Hz Muhammed´in doğum günü olan Mevlid Kandili münasibiyle camiye gelerek namaz kıldığını söyledi.  

Kürtçe konuşan Bedrettin Kılıç, ?Peygamberimizin dünyaya gelişini kutluyoruz, bu yüzden camiye geldik. Çok güzel bir program düzenlendi, Allah razı olsun. Bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini cenabı Allah´tan temenni ediyorum.?  

Çocuklardan Bünyamin Tunç, Mevlid programı vesilesi ile arkadaşlarıyla birlikte camiye geldiklerini belirterek, şunları söyledi: ?Herksin Mevlid-i mübarek olsun. Camide namaz kılıp dua ettik. Çok güzeldi. Allah herkesin ibadetini ve dualarını kabul etsin.?

Program katılımcılara yapılan ikramın ardından okunan dua ile sona erdi. Camiye gelen vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.