Kızıltepe´de 37 talebeye icazet verildi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde ilim eğitimini medresede tamamlayan 37 talebeye icazetleri verildi. Programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman da katıldı.

Eğitim 29.09.2019 17:19:53 0
Kızıltepe´de 37 talebeye icazet verildi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde ilim eğitimini medresede tamamlayan 37 talebeye icazetleri verildi. Programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman da katıldı.

Kızıltepe´de ilim tedrisatı merkezi olarak hizmet veren Seyda Şeyh Abdurrezak Medresesi´nde ilim tahsilatını tamamlayan 37 talebeye düzenlenen törenle icazetnameleri verildi. Kızıltepe Seyda Camii´nde düzenlenen törene  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve yüzlerce vatandaş katıldı.Program Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlikte ilahiler okudun.

Seyda Şeyh Abdurrezzak medresesi müderrislerinden Molla Muhammed Fatih Seydaoğulları, ?1938 yılından beri medrese, günümüzde ise Kur´an kursu statüsünde klasik şark usulü kaidesine göre eğitim hizmetini aralıksız vermekteyiz. Bir baba ve dede mirası olarak sırtımıza yüklediğimiz bu kutsi vazifeyi, onların bize şiar ettiği düstur üzere hakkıyla idame ettirmeye çalışıyoruz. Allah´tan temennimiz odur ki; bizleri bu hizmete layık ve muvaffak eylesin. Geçmişte özellikle darbe ve baskı yönetimlerinin dönemleri sayılan 1960´lı, 80´li ve 90´lı yıllar gibi o zorlu süreçlerde dahi medresemiz, onca baskı ve yasaklara rağmen istikametini saptırmadan sağa sola meyletmeden sırf rıza-i ilahi istikametinde tedrisat faaliyetini sürdürmüştür. Dini tedrisatın yasaklanması sebebiyle 1990´lı yılların başından 2000´li yılların başına kadar medresemizin kapısına kilit ve mühür vurulmuştur. Bu şartlar altında dahi ülkemizde faaliyet gösteren tek medreseyiz. Geçmişin her türlü zorluğu ve karanlık dönemlerinde dahi bu eğitim hizmetini sürdürmüş ve öyle bir geçmişten geliyoruz? dedi.

 

Seyda Şeyh Abdurrezzak Medresesinin üstadı Şeyh Selahaddin Seydaoğulları Hoca´nın icazet duasının ardından ilim tahsilini tamamlayan talebelere icazetnameleri verildi.

Program verilen yemek ikramının ardından son buldu