Kızıltepe´de 6 bin kişilik aşure dağıtıldı

Mardin Kızıltepe Belediyesi tarafından düzenlenen aşure programında, yaklaşık 6 bin kişilik aşure dağıtıldı.

24.09.2018 12:21:08 0
Kızıltepe´de 6 bin kişilik aşure dağıtıldı

  Mardin Kızıltepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı´nda aşure programı düzenlendi. Hazırlanan 6 bin kişilik aşure, vatandaş ve esnaflara dağıtıldı.

Aşure dağıtımına; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, siyasiler, kamu kurum müdürleri, oda başkanları katıldı.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, vatandaşlara aşure dağıttıktan sonra esnafları ve meydanda oturan vatandaşları ziyaret ederek kendilerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar ise Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yüzer´e çay ikramında bulundu.

Yapılan program hakkında açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, şunları söyledi:

?Aşure kültürümüzde önemli bir gün. Dinler tarihi açısından pek çok önemli olayın bugün olduğunu biliyoruz. Biz de Kızıltepe Belediyesi olarak Kızıltepeli hemşerilerimize aşure ikramımız olsun istedik. Yaklaşık 6 bin kişilik aşuremizi yaptık. Cuma namazından sonra cumhuriyet meydanında hemşerilerimize ikram ettik. Esnaflarımızın da hâl hatırını soralım dedik. Hem kendilerini ziyaret ettik hem de kendilerine aşure ikram ettik. İnşallah bundan sonra da ziyaretlerimiz sürecektir. Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Başta Kızıltepeli hemşerilerimiz olmak üzere herkesin aşure günü mübarek olsun.?