Kızıltepe´de amatör takımlar çözüm bekliyor

Kızıltepe Amatör Spor Futbol Kulüpleri Birlik Başkanları ilçede 10 amatör takımda oynayan yüzlerce genci görmezden gelmenin büyük bir duyarsızlık olduğunu belirtti.

Spor 3.10.2020 09:38:36 0
Kızıltepe´de amatör takımlar çözüm bekliyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz günlerde koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle amatör lig maçlarını Ekim ayı sonuna kadar erteledi. Karar, amatör takımlarda yer alan ve sayıları 70 bini aşan sporcular tarafından tepkiyle karşılandı. Profesyonel liglerin yeniden başlamasına rağmen kendi liglerinin ertelenmesine tepkili olan Kızıltepe Amatör Spor Futbol Kulüpleri Birlik Başkanları Kızıltepe´de amatör takımda yüzlerce insanın ekmek yediğini ve aylardır mağdur olduklarını ifade etti.

Birlikten yapılan ortak açıklamada ülke futbolunun şah damarının amatör spor kulüpleri ve futbolcuları olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Onları destekleyen binlerce vefakâr taraftarlarıdır. Yöneticisi, antrenörleri, malzemecisi, masörü, sağlıkçısı, hakem gözlemcisi, aşçısı, şoförü çekirdek, su, çay, kek satıp evinin geçimini sağlayan yoksul insanlar ve bunların aileleridir.

Bu kadar insanı görmezden gelmek çare aramamak büyük bir duyarsızlıktır. Temel eğitim olan amatörden direk profesyonel olan kaç futbolcu antrenör teknik direktörümüz olmuştur. Biz ilk başta profesyonel kulübelerin başkanlarından, profesyonel futbolculardan, teknik direktörlerimizden, hakemlerimizden, gözlemcilerden, masörlerden, malzemeci ve aşçılardan amatör olan aynı meslektaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz.

Gençlik spor bakanımız Mehmet Muharem Kasapoğlu´ndan, Türkiye Futbol Federasyonu başkanımız Nihat Özdemir´den, Amatör spor kulübeleri başkanı Ali Düsmez´den, Amatör takımlara sponsor bulmalarını destek olmalarını talep ediyor desteklerini bekliyoruz. Aldıkları maaşla binlerce ailelerinin geçimi olan amatör sporcu ve futboldan geçimini sağlayan insanların 8 aydır neler çektiklerini biliyoruz.

Bu yüzden en kısa sürede herkes üstüne düşeni yerine getirip liglerin başlamasını istiyor arzu ediyor ve haykırıyoruz. Amatörlere durmadan, ara vermeden s