Kızıltepe´de başarılı öğrenciler ödüllendirilecek

Kızıltepe Belediyesi, hem spor faaliyetlerinde hem de sınavlarda üstün başarı gösteren kişileri ödüllendirmeye, ayrıca amatör spor kulüplerine yardımda bulunmaya hazırlanıyor.

12.12.2018 14:49:44 0
Kızıltepe´de başarılı öğrenciler ödüllendirilecek

HABER MERKEZİ

Kızıltepe Belediyesi artık ilçedeki spor faaliyetlerinde ve sınavlarda üstün başarılı olan kişileri ödüllendirirken aynı zamanda amatör spor kulüplerine de yardımda bulunacak. Kızıltepe Belediyesi tarafından aralık ayı belediye meclisi olağan toplantısında, spor faaliyetlerinde ve sınavlarda üstün başarı gösteren kişilerin ödüllendirilmesine ve amatör spor kulüplerine yardıma dair konu ele alınarak kabul edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi gereğince oy birliği kabul edilen, spor faaliyetlerinde ve sınavlarda üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesine ve amatör spor kulüplerine nakdi yardıma dair yönetmelik, yürürlüğe girdi.

Bu yönetmelik ile sınavlarda, yarışmalarda, müsabakalarda veya yaptığı deneysel çalışmalarla ilçe bazında birinci olan kişiler çeyrek Cumhuriyet altını, il bazında birinci olan kişilere yarım Cumhuriyet altını, bölge bazında birinci olan kişilere 1 Cumhuriyet altını, Türkiye genelinde birinci olan kişiler 2 Cumhuriyet altını veya bu miktarda Türk Lirası ile ödüllendirilebilmesi kararı alındı.

Ulusal ve uluslar arası müsabakalarda olimpiyat rekoru kıran sporcuya en fazla 15 adet, dünya rekoru kıran sporcuya en fazla 10 adet Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası, Avrupa rekoru kıran sporcuya en fazla 8 adet Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası ilave ödül verilebilir.