Kızıltepe´de binicilik kulübü açılıyor

Kızıltepe´de Altın Dükkanı işleten Lokman Aydemir tarafından binicilik kulübü kuruldu. Önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan binicilik kulübü engelli bireylere de umut olacak. Binicilik kulübünde zihinsel, bedensel ve duygusal bozuklukları olan çocuklar

Yaşam 19.08.2019 10:00:41 0
Kızıltepe´de binicilik kulübü açılıyor

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de Altın Dükkanı işleten Lokman Aydemir tarafından binicilik kulübü kuruldu. Önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan binicilik kulübü engelli bireylere de umut olacak. Binicilik kulübünde zihinsel, bedensel ve duygusal bozuklukları olan çocuklar atlarla engellini aşacak. Kulüp ata binmeyi öğrenmek isteyen vatandaşlara da hizmet verecek. 

Kızıltepe´de Mardin yolu üzeri havalimanı yakınlarında müteşebbis Lokman Aydemir ve Kardeşi Hasan Aydemir tarafından binicilik kulübü açılıyor.  Tesis içerisinde şimdilik 2 pony atı, 2 safkan Arap atı ve bir midilli atı bulunuyor. Tesiste Hipoterapi diğer adıyla  ?at ile terapi´ atın iyileştirici etkisinden yararlanılarak ilçedeki engellilere hizmet verilebilecek.

 

Binicilik kulübü engelli bireylere de umut olacak

Tesiste atların bakımından ve eğitiminden sorumlu olan Baver Fahrioğlu tesis hakkında bilgiler verdi. Fahrioğlu, tesiste çocuklardan tutun yetişkinlere kadar bir çok kişiye hizmet vereceklerini söyledi. Ayrıca binicilik kulübünün engelli bireylere de umut olacağını aktaran  eğitmen Fahrioğlu,  ?Çocuk ata binince yaklaşık 360 kası çalışmaya başlıyor. Bu 360 kasın çalışması için denizde yunuslarla ve karada atlarla sağlanabiliyor. Engellerini ortadan kaldırmak için bu onlar için çok güzel bir şey. Bunun için onların ellerinden tutarak, onlara yardımcı olarak onları toplumun içine sokmak istiyoruz. Ata merakı olan vatandaşlar da burada ata binmeyi öğrenecekler.?

 

Fahrioğlu ayrıca tesis içerisinde bir de kafeterya bölümü olacağını söyledi. Fahrioğlu eksiklerini tamamladıktan sonra tesislerinin halkın hizmetine gireceğini belirtti.

 

Tesisin işletmecisi Lokman Aydemir, ?Gerçekten de kendimizi biraz şanssız hissediyoruz. Çünkü Mardin ve ilçelerinde böyle sosyal tesisler yok. Sadece bir kaçtan sosyal tesis olarak halı saha ve birkaç tane yüzme havuzu var. Bunun için sosyal ve kültürel tesis eksikliğimiz var.? dedi.

 

 

Fikrin Kıbrıs´ta spor akademisi okuyan kardeşi Hasan Aydemir´den geldiğini anlatan Aydemir, Kızıltepe halkına hizmet etmek için binicilik kulübünü açtıklarını vurguladı. Aydemir, ?Her şeyi devletten ve belediyelerden beklememek gerekiyor. Biz de Kızıltepe halkı için bir hizmet yapmak istedik. Buraya atları getirdik. İnanıyorum ki engellilerin de terapileri burada yapılacak.? açıklamasını yaptı./resimler/2019-8/19/1004205896229.jpg/resimler/2019-8/19/1004504803040.jpg/resimler/2019-8/19/1006077929600.jpg