Kızıltepe´de dikiş nakış işi yapan kadınlara destek

Kızıltepe´de senelerdir dikiş makinesi işi yapan Ali Taşkan dikiş nakış işi yapan kadınların kendini geliştirmesi için cisimlerin üzerine şekiller oluşturma ve boyama kursu gerçekleştirdi. Taşkan, senelerdir Kızıltepe´de iğne iplik terzicilik işi ile ilg

Gündem 7.12.2018 15:53:40 0
Kızıltepe´de dikiş nakış işi yapan kadınlara destek

Kızıltepe´de senelerdir dikiş makinesi işi yapan Ali Taşkan dikiş nakış işi yapan kadınların kendini geliştirmesi için cisimlerin üzerine şekiller oluşturma ve boyama kursu gerçekleştirdi. Taşkan, senelerdir Kızıltepe´de iğne iplik terzicilik işi  ile ilgilendiklerini söyledi.

Kızıltepe´de sevilen Makinanın işletmecisi Ali Taşkan kadınlara yönelik başlattığı eğitmi kursu ile takdirleri topladı. Şehir dışından getirtilen usta öğreticiler Kızıltepe´de dikiş nakış işi ile ilgilenen kadınlara cisimler üzerine boya kursu verdi. Kursa katılan kadınlar bir gün de olsa eğitim görmenin sevincini yaşadı.

Kadınlara böyle bir kursu verme imkanına sahip olduğu için memnun olduğunu dile getiren Ali Taşkan, ? Bu mesleğe terzicilik işi ile başladım. Şimdide dikiş makinesi işi yapıyoruz. Kumaş, ahşap tekstil malzemesi yapıyoruz. Mardin ilimiz ve ilçelerden kadınları davet ettik sertifika vereceğiz ileride dikiş makinesi kursları da vereceğiz. Organize ve Kızıltepe merkezde bir sürü  atölye açılıyor. Bunlar güzel işler. Devletimiz de bunlara teşvik desteği veriyor. Biz her türlü makinenin bakım ve onarımını yapıyoruz. Milletimiz faydalanıyor. Biz de bundan çok memnun oluyoruz.? dedi.

Programa katıan kadınlar da kendilerine tanınan imkandan dolayı Ali Taşkan´a teşekkür etti. 

/resimler/2018-12/7/1556186676684.jpg/resimler/2018-12/7/1556401521771.jpg