Kızıltepe´de Engelliler Günü programı düzenlendi

Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Mardin Milletvekilleri ve Valinin katılımı ile program düzenlendi.

5.12.2016 12:45:50 0
Kızıltepe´de Engelliler Günü programı düzenlendi

Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Mardin Milletvekilleri ve Valinin katılımı ile program düzenlendi.

 

Mova Park AVM´nin Çok amaçlı salonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlenen ve Mardin Valiliği koordinasyonunda Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı başkanlığı tarafından yürütülen ve Kalkınma bakanlığı desteği ile SODES projesi olarak finanse edilen proğrama Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu ile Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Ak Parti il başkanı Mehmet Ali Dundar, ilçe başkanı Faruk Kılıç, Musiad Mardin Temsilcisi Nureddin Kasap, Engelliler dernekleri Başkanları Hasan Anuk, Turkan Yılmaz, Mehmet Yusuf Taşkın, İzzettin Akbaba, kamu kurum kuruluşları müdürleri, STK il-ilçe temsilcileri, Oda başkanları, Engelliler Dernek yönetici, üyeleri ve davetliler katıldı.

 

Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören engelliler tarafından gördükleri kurslar ile ilgili çeşitli gösterilerin yapıldığı kutlama Programında protokol üyeleri masaları dolaşarak engellilerle ilgilenip sohbet ettiler.

 

Açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın, ?Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmeyi sağlayacak imkanlara kavuşturulması devletin öncelikli görevleri arasında yer alıyor.? Şeklinde konuşurken, Mardin Sakatlar Derneği başkanı Hasan Anuk ise kendilerine balık vermekten çok balık tutmayı öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Kızıltepe ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan ise Engelsiz Yaşam Atölyesi ve çeşitli SODES proğramları ile Engellilere destek olmak için çalışmalar yürütüklerini belirterek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü proğramına katılan herkese teşekkür etti.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da ?Herkesin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. Engelli olmak bir seçim değildir engelli kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırmak onlara yardımcı olmak bizim için bir insanlık vazifesidir. Üzerimize düşen, engelli kardeşlerimizin günlük etkinliklerini artırmaktır. Kardeşlerimiz için daha yaşanılabilir bir ülke, şehirler, sokaklar, binalar inşa etmekle mükellefiz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar onların kusuru değil bizlerin ayıbı ve eksiğidir.? dedi.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise şöyle dedi.

?Mardin´de engellilerle ilgili çok az şey yaptığımı söylemek isterim. Maalesef yaşadığımız olağanüstü gelişmeler 15 temmuz belası öncesinde haziran ve kasım seçimleri arasındaki o Türkiye´nin hakikaten çok zor zamanları ve o zor günleri çok özel engellilere yönelik politikalara sahip olmaktan bizi alıkoydu. Ama bu 3 Aralık gününde şunu ifade etmek isterim Mardin için çok özel programlar yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Bir sonraki engelliler gününde inşallah çok daha projeli çok daha programlı ve çok daha hazırlıklı Mardin´e bir yıl içerisinde yapabileceklerimizin yada yaptıklarımızın muhasebesini yapacağımız bir gün olsun. Dünya farkındalık günü bütün engelli kardeşlerimizin kutlu olsun. Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin elinde sadece devletin bir borcu değil onların istedikleri tek şey var farkında olmak ve sevilmek.? şeklinde konuşan Miroğlu, Muğla´nın Dalaman ilçesine tayini çıkan Kaymakam Güldoğan´a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar diledi.

 

Tüm engellilere ve Mardin´in 10 ilçesinden gelen misafirlere selam göndererek konuşmasına başlayan Mardin Valisi Mustafa Yaman, ise ?Bundan sonraki engellilerle ilgili programların daha farklı ve güzel olacağına inanıyorum. Artık yerel yönetimlerde bu konuda destek verecektir. Bunda hükümetimizin çok önemli katkıları var. 2005 yılından bu yana hükümet ciddi katkılar sundu ve bu katkılar artırılarak devam edecek. Bu katkılara Mardin´de de kamu kurumlarımız belediyelerimiz de destek verecekler inşallah.? Diyen Vali Yaman´da Kaymakam Güldoğan´a Mardin ve Kızıltepe´de yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar diledi.

 

Konuşmaların ardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği çeşitli spor, çivi, şiir ve Müzik gösteri ve dinletileri ile son buldu.