Kızıltepe´de engelsiz kaldırımlar hayata geçiyor

Kızıltepe Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, ortaklaşa yürüttüğü Engelsiz Şehir projesini hayata geçirdi.

Gündem 21.02.2019 15:25:28 0
Kızıltepe´de engelsiz kaldırımlar hayata geçiyor

HABER MERKEZİ

Kızıltepe Belediyesi engelli bireylerin yaşama aktif katılımlarını desteklemek ve engelsiz bir ilçe oluşturmak adına kaldırım yenileme çalışmalarına başladı. Şanlıurfa, Mardin ve Eski Hastane Caddesi´nde yapılacak olan kaldırım yenileme çalışmalarına Eski Hastane Caddesi´nden başlandı.

 

Eski Hastane Caddesi´nde başlayan kaldırım yenileme çalışmalarını Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer de yerinde inceledi. Engelsiz Şehir projesi ile ilçemizdeki önemli caddelerdeki kaldırımları engelli vatandaşlarımızı düşünerek yeniliyoruz diyen Yüzer,  ?Bizler bu projeyle bir nebzede olsa engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik. Çalışmalarımıza başladık kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.?  açıklamasını yaptı.

 

Yüzer sözlerini şöyle sürdürdü: ?Caddelerimizdeki kaldırımlarda görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı hissedilebilir yüzeyli yürüyüş yolları ve engelli rampalarımız yer alacak. Aynı zamanda tekerlekli sandalye şarj istasyonu ve güneş enerjili şarjlı banklar da bulunacak. Bizler ilçemizdeki kaldırımları bütün vatandaşlarımıza göre düzenleyeceğiz.?