Kızıltepe´de kadınlar ilk defa üç boyutlu kağıt rölyef kursuna katıldı

Ev hanımları üç boyutlu kağıt rölyef çalışmalarıyla Osmanlı eserlerini ve Mardin´in tarihi mekanlarını işliyor. Kadınlar, kurs sayesinde hem sanat öğreniyor hem para kazanıyor

Yaşam 8.08.2019 15:15:18 0
Kızıltepe´de kadınlar ilk defa üç boyutlu kağıt rölyef kursuna katıldı

SELMAN GÜNEŞ 

Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ev kadınlarına yönelik 3 boyutlu rölyef kursu veriliyor. İlçede ilk defa açılan kurs sayesinde kadınlar hem meslek sahibi olacak hem para kazanacak. Ev kadınları çalışmalarında daha çok Osmanlı eserlerini ve Mardin´in tarihi mekanlarını işliyor.

Ev kadınları ?kağıttan´ sanat ortaya çıkarıyor

Usta Öğretici Yeşim Gülhan´ın çabalarıyla açılan kursa 12 kadın katıldı. Ev kadınları kısa sürede birbirinden güzel ve değişik eserler ortaya çıkardı. Kadınlar adeta kağıttan sanat eserleri ortaya çıkarmaya başladı. adeta kağıttan Kadınlar ürünlerini bir sergiyle görücüye çıkardı. Kretuar bıçağını kullanarak 3 boyutlu kağıttan rölyef tablo yapmasını öğrenen Kızıltepeli kadın kursiyerler çalışmalarını bir sergi ile görücüye çıkardı. Halk eğitim merkezi müdürlüğü konferans salonunda açılan sergi büyük ilgi gördü.

Kızıltepe´de ilk defa açılan kursa 12 kursiyerin geldiğini anlatan Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş, ilginin arttığını söyledi. ?Rölyef çalışmasını ilk defa Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´müzde açtık. Kursiyerlerimiz bu çalışmayı çok sevdi. Hocamız eserlerini bize gösterdi, bu eserler bizim de çok hoşumuza gitti. 12 kursiyerle bu çalışmaya başladık. Kurs sonunda da bu güzel tablolar ortaya çıktı.? dedi.

 

Kadınlar hem sanat öğreniyor hem para kazanıyor

Kadınların yaptıkların ürünleri satarak para kazandığını söyleyen Usta Öğretici Yeşim Gülhan, ?Çalışmalarımızda genelde kartpostallardan, tarihi motiflerden, isterseniz özel resimleri boyutlandırarak şekil veriyoruz. 12 kursiyerim var. Kursiyerlerimiz genelde yaptıkları eserlerini satıyor. 3 boyutlu rölyef kabartılarak ya da çökertilerek yapılan bir sanattır.  İnşallah evde oturan kadınlarımıza yardımcı olmak için devam edeceğiz.? açıklamasını yaptı.

Ev kadınları da hem sanat öğrendiklerini hem de güzel vakit geçirdiklerini söyledi Kursiyerler sergi sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.